spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΣτο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής, μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο!

Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής, μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο!

|

Ένα αγριογούρουνο διασχίζοντας αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή και τον έστειλε… στο νομοσοκομείο.

– Το συμβάν έλαβε χώρα σε οδικό άξονα στην επαρχία της Καταλονίας.

– Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Josep Trueta.

– Ραγδαία αύξηση των τροχαίων που προκαλούνται από την διέλευση αγριογούρουνων σε αυτοκινητόδρομους.

Χιρόνα, μία περιοχή γεμάτη αγριόχοιρους

Περισσότερες από 250 κυνηγετικές οργανώσεις στη Χιρόνα θηρεύουν σε μεγάλους αριθμούς αγριογούρουνα, κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Η διεξαγωγή αυτού του κυνηγίου, συντελεί στην προστασία της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ παράλληλα συμβάλει και στην μείωση των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων. Ωστόσο, αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν, λόγω της υπέρμετρης αύξησης του πληθυσμού τους (πολλά εξ’ αυτών είναι υβρίδια), κάτι το οποίο προβληματίζει αρκετά τις αρμόδιες αρχές που προσπαθούν να βρουν λύση σε αυτό το θέμα.

Στον αντίποδα, αρκετές Ισπανικές αντικυνηγετικές οργανώσεις έχουν εκφραστεί κατά του κυνηγίου, αρκετές φορές και για το ζήτημα των αυτοκινητιστικών θεωρούν πως το ίδιο το κυνήγι του αγριόχοιρου είναι υπεύθυνο για την έξαρση αυτού του φαινομένου. Ένα στοιχείο, όμως, που δεν δείχνουν να λαμβάνουν υπόψη είναι το γεγονός πως τα περισσότερα αυτοκινητιστικά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δηλαδή, όταν δεν υφίσταται κυνηγετική δραστηριότητα, όπως επιβάλει και ο νόμος.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ