spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτα… κάγκελα με την κυβέρνηση οι κυνηγοί!

Στα… κάγκελα με την κυβέρνηση οι κυνηγοί!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αντιδράσεις των κυνηγών μπροστά στην εμμονική άρνηση της κυβέρνησης να εξαιρεθεί η κυνηγετική δραστηριότητα από το lockdown.

«Κόκκινο πανί» αποτελεί για τους κυνηγούς η κυβέρνηση αλλά και οι βουλευτές της Ν.Δ., τόσο για την απαγόρευση της θήρας λόγω κορονοϊού, όσο και επειδή αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος που μέχρι πρότινος δήλωναν φίλα προσκείμενοι στους κυνηγούς έχουν… εξαφανιστεί. Λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε…

Διαμαρτυρίες στον πρωθυπουργό

Εδώ και πολλές μέρες, το πρωθυπουργικό γραφείο έχει κατακλυστεί από τις επιστολές διαμαρτυρίας των κυνηγετικών οργανώσεων. Από την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας μέχρι και τις αντιδράσεις των κυνηγετικών συλλόγων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και επιστολές διαμαρτυρίας μεμονωμένων κυνηγών.

Παράλληλα, οι κυνηγοί μιλούν απαξιωτικά για εκείνους τους βουλευτές της Ν.Δ. που εμφανίζονταν στις διάφορες γιορτές και δήλωναν ένθερμοι υποστηρικτές της κυνηγετικής δραστηριότητας, αλλά τώρα έχουν εξαφανιστεί.

-«Αυτοί, μην τολμήσουν να εμφανιστούν ξανά μπροστά μας. Τα παραμύθια τους να πάνε να τα πουλήσουν αλλού. Μία φορά τους χρειασθήκαμε και μας γύρισαν την πλάτη».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι κυνηγοί, που λένε «Φάμελλο θα λέμε και θα κλαίμε».

Γιατί δεν μπορούν να… χωνέψουν με τίποτα, το γεγονός ότι θεωρούσαν τη Ν.Δ. (και τους εκπροσώπους της σε όλα τα επίπεδα) ως ένα κόμμα φιλικά προσκείμενο προς την κυνηγετική δραστηριότητα, εκ των πραγμάτων, όμως, αποδεικνύεται πως μόνο τέτοιο δεν είναι. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αρκετές… αντικυνηγετικές συνιστώσες στους κόλπους του, όμως με τον Σωκράτη Φάμελλο στο υπουργείο Περιβάλλοντος η συνεργασία με τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους άγγιξε το άριστα.

Δεν σταματούν οι προσπάθειες…

Παρά το γεγονός ότι από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή διάθεση για αλλαγή στάσης στο θέμα του κυνηγίου εν μέσω του lockdown, εν τούτοις η ηγεσία των κυνηγετικών οργανώσεων δεν το βάζει κάτω. Αν και κανείς δεν το λέει ευθέως, θεωρείται περίπου δεδομένο, ότι η καραντίνα θα συνεχιστεί και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκέμβρη.

«Θηλιά» στο λαιμό το οικονομικό

Kαι σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και ιδιαίτερα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας αντιμετωπίζουν τεράστιο ζήτημα επιβίωσης καθώς οι άδειες θήρας μειώνονται. Συγκεκριμένα, τα τελευταία 10 χρόνια είναι 80.000 λιγότερες.

Από ρεπορτάζ του «kynigesia.gr», προκύπτει, πως το πρόβλημα της μείωσης των αδειών έχει διογκωθεί εφέτος λόγω (και) covid-19, καθώς έως τώρα έχουν εκδοθεί 14.000 – 17.000 λιγότερες σε σχέση με πέρσι.

Αν υπολογιστεί ότι το 2019 οι άδειες που εκδόθηκαν έφτασαν τις 154.000 ευρώ και τα διαθέσιμα στα ταμεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας ήταν 200.000 ευρώ, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι το ταμείο της Κ.Σ.Ε. θα είναι μείον –ενδεχομένως και πολύ- με 14.000 άδειες λιγότερες.

Για να ισοσκελιστεί το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ζήτησε την αύξηση των συνδρομών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων κατά 5.00 €, με παράλληλη μείωση των τελών (Πράσινο Ταμείο) κατά 5,00€, για κάθε κατηγορία αδειών (τοπική, περιφερειακή, γενική), ώστε η αναγκαία αύξηση της συνδρομής να μην τροποποιήσει το συνολικό αντίτιμο για την έκδοση των αδειών θήρας. Πρότασή που τελικά δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος και το ποσό της άδειας θήρας που οδηγείται στα ταμία των κυνηγετικών οργανώσεων (ετήσια συνδρομή) παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου έτους (65 €).

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To «SGKmarket.gr» στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024»

To «SGKmarket.gr» στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» Άλλη μια επιχείρηση συνυφασμένη με τη φύση και το κυνήγι θα βρίσκεται και φέτος στη μεγάλη γιορτή των κυνηγών,...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ