spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣουηδία: 51 λύκοι σκοτώθηκαν σε 7 ημέρες μέχρι στιγμής

Σουηδία: 51 λύκοι σκοτώθηκαν σε 7 ημέρες μέχρι στιγμής

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Σουηδία: 51 λύκοι σκοτώθηκαν σε 7 ημέρες μέχρι στιγμής

Το κυνήγι του λύκου ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Την έβδομη ημέρα του κυνηγιού λύκων στη Σουηδία, σκοτώθηκαν πέντε λύκοι.

Αυτό σημαίνει ότι κυνηγοί τροπαίων από τη Σουηδία και το εξωτερικό έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής 51 από τους 75 λύκους που οι σουηδικές αρχές θέλουν να θανατωθούν σε αυτό το αμφιλεγόμενο κυνήγι.

Με 75 λύκους στη λίστα θανάτου, πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι λύκων στη σύγχρονη εποχή στη Σουηδία. Αρκετές οργανώσεις προστασίας της φύσης άσκησαν κριτική.

Οι υποστηρικτές της άγριας ζωής στη Σουηδία και αλλού κατήγγειλαν την έναρξη της μεγαλύτερης θανάτωσης λύκων στον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι η θανάτωση περισσότερων από το ένα πέμπτο των απειλούμενων άγριων ζώων της χώρας θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα.

Σουηδία: Ξεκινά το μεγάλο κυνήγι λύκων παρά τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων

“Είναι τραγικό. Θα μπορούσε να έχει συνέπειες για πολύ καιρό ακόμη”, δήλωσε ο Daniel Ekblom από την οργάνωση διαχείρισης άγριας ζωής Nature Conservation Society στο Gävleborg.

Το φετινό κυνήγι καλύπτει 12,5 περιοχές στις πέντε επαρχίες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα λύκων: Gävleborg, Dalarna, Västmanland, Örebro και Värmland.

Η μισή επικράτεια εξηγείται από το γεγονός ότι τρεις από τις περιοχές μοιράζονται με τη Νορβηγία και, επομένως, μόνο η μισή περιλαμβάνεται στη σουηδική κυνηγετική ποσόστωση.

Ο πληθυσμός των λύκων της Σουηδίας εκτιμάται σήμερα σε 460 άτομα κατ’ ανώτατο όριο. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 300 έως 500 άτομα για τη διατήρηση ενός βιώσιμου πληθυσμού.

Η απαίτηση θα μπορούσε να είναι ακόμη και διπλάσια. Ο χαμηλότερος αριθμός, στην πραγματικότητα, υποθέτει ότι οι λύκοι μεταναστεύουν συνεχώς από τη Φινλανδία για να εξουδετερώσουν την ενδογαμία.

Τον περασμένο χειμώνα, η Σουηδία ενέκρινε τη θανάτωση 27 λύκων, ενώ οι κυνηγοί τροπαίων στη γειτονική Νορβηγία εξουσιοδοτήθηκαν να σκοτώσουν 51 λύκους – περίπου το 60% του πληθυσμού – και η Φινλανδία ενέκρινε τη θανάτωση 27 λύκων.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αρκούδα που επιτέθηκε σε πέντε ανθρώπους στη Σλοβακία πυροβολήθηκε και είναι νεκρή

Η αρκούδα που επιτέθηκε σε πέντε ανθρώπους στη Σλοβακία πυροβολήθηκε και είναι νεκρή H καφέ αρκούδα σκοτώθηκε από ένοπλες δυνάμεις αφού η τεχνολογία drone την...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ