spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣοκαριστικό: Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από λιοντάρια στην Τανζανία

Σοκαριστικό: Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από λιοντάρια στην Τανζανία

|

 

Τρία μικρά παιδιά σκοτώθηκαν από λιοντάρια κοντά στο παγκοσμίου φήμης καταφύγιο άγριας ζωής Ngorongoro της Τανζανίας, καθώς πήγαιναν να αναζητήσουν τα χαμένα βοοειδή από ένα κοπάδι, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Οι νέοι ηλικίας μεταξύ εννέα και 11 ετών είχαν επιστρέψει στο σπίτι από το σχολείο τη Δευτέρα και πήγαν σε ένα δάσος κοντά στην περιοχή προστασίας του Νγκορονγκόρο για να αναζητήσουν τα αγνοούμενα ζώα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Αρούσα, Τζουστίν Μάσεχο.

«Τότε ήταν που τα λιοντάρια επιτέθηκαν και σκότωσαν τρία παιδιά τραυματίζοντας ένα ακόμα», πρόσθεσε.

Το Ngorongoro στη βόρεια Τανζανία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο όπου φιλοξενεί άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αιλουροειδών όπως λιονταριών, τσιτάχ και λεοπαρδάλων.

“Θα ήθελα να παροτρύνω τις νομαδικές κοινότητες γύρω από τις αποκλειστικές περιοχές να λάβουν προφυλάξεις κατά των άγριων ζώων, ειδικά όταν αναθέτουν στα παιδιά τους να φροντίζουν τα ζώα. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους”, δήλωσε ο Masejo.

Η Τανζανία επιτρέπει σε ορισμένες κοινότητες όπως οι Maasai, που βόσκουν τα ζώα τους μαζί με άλλα άγρια ​​ζώα, να ζουν μέσα σε εθνικά πάρκα.

Ωστόσο, συχνά βρίσκονται σε σύγκρουση με ζώα όπως λιοντάρια και ελέφαντες που μπορούν να επιτεθούν σε ανθρώπους, ήμερα ζώα και να καταστρέψουν καλλιέργειες. Πέρυσι, η Τανζανία μετέφερε 36 λιοντάρια από το εθνικό πάρκο Serengeti μετά από επιθέσεις σε ανθρώπους και βοοειδή από τις γύρω κοινότητες.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριογούρουνο αντιμετωπίζει τέσσερις λύκους: «Ένας αλλά κάπρος» – Βίντεο

Αγριογούρουνο αντιμετωπίζει τέσσερις λύκους: «Ένας αλλά κάπρος» Η εκπληκτική στιγμή που ένα μοναχικό αγριογούρουνο απωθεί μια αγέλη πεινασμένων λύκων Ένα ακόμη βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα που...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ