spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκύλοι εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον κορονοϊό (PICS)

Σκύλοι εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον κορονοϊό (PICS)

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού επιστρατεύτηκαν σκύλοι, που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά και έμπρακτα γιατί είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου.

 

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι σκύλοι μπορούν να εντοπίσουν μέσω της μυρωδιάς του ιδρώτα έναν φορέα της Covid-19 ανάμεσα σε μια σειρά αρνητικών δειγμάτων, με επιτυχία 100%.

Μέχρι στιγμής, εκπαιδεύσεις σκύλων για την ανίχνευση κορωνοϊού γίνονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και το Βέλγιο, από ειδικούς εκπαιδευτές, που έχουν αναλάβει να τους μάθουν πώς να ξεχωρίζουν τον φορέα του κορωνοϊού. Μάλιστα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήδη ανιχνευτές σκύλοι βρίσκονται σε αεροδρόμια, βοηθώντας στις προσπάθειες για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύουν τους φορείς της νόσου, ακόμη και στην περίοδο που είναι ασυμπτωματικοί, ενώ αργότερα το αποτέλεσμα επαληθευόταν και από τους μοριακούς ελέγχους. Άγνωστο παραμένει ποια ουσία είναι αυτή που μυρίζουν.

201012180037_skylia__4_

Κατά μέσο όρο, τα σκυλιά διαθέτουν περίπου 220 εκατομμύρια υποδοχείς αρώματος. Τα δείγματα ιδρώτα αποτελούν πολύπλοκο μείγμα πτητικών οργανικών ενώσεων. Θεωρείται πιθανόν ότι τα σκυλιά εντοπίζουν ένα συγκεκριμένο προφίλ κι όχι μεμονωμένες ενώσεις.

Ο ιδρώτας χρησιμοποιείται για ελέγχους αφού δεν θεωρείται μολυσματικός. Κάτι τέτοιο περιορίζει και τον κίνδυνο μόλυνσης στα δείγματα.

201012180054_skylia__3_

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εκπαίδευση των σκύλων για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 χρειάζεται 6-8 εβδομάδες, εφόσον ο σκύλος έχει ήδη εκπαιδευτεί να ανιχνεύει κάποιες ουσίες και 3-6 μήνες για έναν σκύλο που δεν έχει λάβει καμία εκπαίδευση.

201012180109_skylia__1_

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι σκύλοι θα μπορούσαν να μετάσχουν σε επιχειρήσεις σε αεροδρόμια, γηροκομεία και μαζικούς χώρους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν οι ίδιοι ή να μεταφέρουν τη μόλυνση.

Φωτογραφίες: AFP
Πηγή: ygeiamou

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις – Βίντεο

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει νεαρούς να καταδιώκουν μέσα στη...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ