spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣΕΙ - Θηροφύλακες - Δασική Υπηρεσία «έπιασαν στα πράσα» δράστη που πραγματοποιούσε...

ΣΕΙ – Θηροφύλακες – Δασική Υπηρεσία «έπιασαν στα πράσα» δράστη που πραγματοποιούσε παράνομο εμπόριο ζώων!

|

Ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και η Δασική Υπηρεσία, έδειξαν… τα δόντια τους στο παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας, στήνοντας με απόλυτη επιτυχία μία επιχείρηση σύλληψης – που θα ζήλευαν ακόμα και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. – ενός ατόμου που πουλούσε παράνομα άγρια ζώα.

Ο δράστης με μία ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, “έκανε γνωστη” την πρόθεσή του… και για κακή του τύχη “προσέλκυσε” το ενδιαφέρον Δασικών υπαλλήλων, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τον Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοτροφίας, οργάνωσαν μια καλοστημένη επιχείρηση και έπειτα από ημέρες ερευνών και παρακολούθησης, κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη.

Η “πανούργα” ομάδα των ΣΕΙ – Ο.Θ. – Δ.Υ., αρχικά ήρθε σε επαφή με τον δράστη, παριστάνοντας πως ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα από τα άγρια ζώα που πουλούσε. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, κανονίστηκε ένα ραντεβού στην περιοχή του Ολυμπιακού χωριού, και όταν ο λαθρέμπορος αφίχθη και επιχείρησε να δείξει στους υποτιθέμενους ενδιαφερόμενους… τα πουλιά, εκείνη προχώρησαν στην σύλληψή του.

Καταχέσθηκαν δυο ποντικοβαρβακίνες, ένα βραχοκιρκίνεζο και διάφορα ωδικά πτηνά (καρδερινές, φλώροι, κ.α.) τα οποία και μεταφέρθηκαν στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επανένταξης του ζώου στο φυσικό του περιβάλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δασική Υπηρεσία συνεργάζεται με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοτροφίας. Ανάλογες συντονισμένες προσπάθειες έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και έχουν αποφέρει πλήθος κατασχέσεων άγριων πτηνών όπως και συλλήψεων ατόμων που ασκούν εμπόριο άγριας ζωής.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόνιτσα: Αγριογούρουνο πιάστηκε σε συρμάτινη θηλιά – Οι θηροφύλακες το ελευθέρωσαν

Κόνιτσα: Αγριογούρουνο πιάστηκε σε συρμάτινη θηλιά - Οι θηροφύλακες το ελευθέρωσαν Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής, ότι στον...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ