spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡουμανία: Αποζημίωση για δύο νεκρούς από επίθεση αρκούδας

Ρουμανία: Αποζημίωση για δύο νεκρούς από επίθεση αρκούδας

|

Ρουμανία: Αποζημίωση για δύο νεκρούς από επίθεση αρκούδας

Δύο οικογένειες από το Mures κέρδισαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση από το κράτος στο δικαστήριο, αφού στην οικογένειά τους σκοτώθηκαν άτομα από αρκούδες. 

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούμενος στους φακέλους ήταν το ρουμανικό κράτος μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Υδάτων και Δασών.

Πρόκειται για την οικογένεια ενός 28χρονου που πέθανε στις 27 Ιουλίου 2021 και ενός άνδρα που πέθανε στις 12 Οκτωβρίου 2019 καθώς και οι δύο σκοτώθηκαν από αρκούδες.

Οι δύο αποφάσεις εκδόθηκαν από τους δικαστές του Δικαστηρίου Mures στις 8 Ιουλίου 2022.

Στην πρώτη περίπτωση, «στις 23.07.2021 στην περιοχή που βρίσκονται οι στάβλοι στο βοσκότοπο Poiana Boilor, που βρίσκεται στον ιδιωτικό χώρο της κοινότητας Rusii-Munţi, γύρω στις 5:00 μ.μ., το εν λόγω άτομο δέχθηκε επίθεση από άγριο ζώο του είδους της καφέ αρκούδας ενώ εκτελούσε κτηνοτροφικές δραστηριότητες στη θέση Poiana Boilor, που βρίσκεται στα περίχωρα της κοινότητας Drăgoiasa. Το θύμα πέθανε από την επίθεση», αναφέρεται στο σκεπτικό του δικαστηρίου.

Ο νεαρός άνδρας ήταν από το Mures και, μαζί με άλλους δύο άνδρες, φρόντισαν μια στάνη στα σύνορα μεταξύ των κομητειών Harghita και Suceava.

Η οικογένεια του νεαρού που αποτελείται από τη γιαγιά, τη μητέρα, τις τρεις αδερφές και τον αδερφό του έλαβε αποζημίωση από το κράτος δεκάδων χιλιάδων ευρώ: αποζημίωση 49.960 ευρώ για τη μία από τις δύο γυναίκες και έξι αποζημιώσεις 12.300 ευρώ η καθεμία.

Άνδρας σκοτώθηκε ενώ ψάρευε

Η δεύτερη αποζημίωση έλαβε η οικογένεια του πρώην γραμματέα της κοινότητας Magherani, από το Mures. Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος Υδάτων και Δασών μήνυσε η σύζυγός του στο όνομά της και στο όνομα των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, το απόγευμα της 12.10.2019 (Σάββατο), ο άνδρας πήγε για ψάρεμα μόνος του στις όχθες του ποταμού Tarnava Mica, στην περιοχή της κοινότητας Coroisanmartin, στο χωριό Odrihei. Αφού τελείωναν οι αγώνες ψαρέματος, συνήθως κατά τη δύση του ηλίου, ο άντρας της επέστρεφε σπίτι, κάτι που δεν συνέβη εκείνο το βράδυ.

Δεδομένου ότι ο άνδρας δεν απαντούσε στα επανειλημμένα τηλεφωνήματα της οικογένειας, ο ενάγων ειδοποίησε την αστυνομία, διαπιστώνοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως την έρευνα στις όχθες του ποταμού Tarnava Mica, στην περιοχή Acatari, και γύρω στη 01:00 της 13.10.2019, βρέθηκε με κομμένη την ανάσα στις όχθες του ποταμού Tarnava Mica, που βρίσκεται στα σύνορα της κοινότητας Coroisanmartin, το χωριό Odrihei, αφού εντόπισε σχισμένο και ακρωτηριασμένο το σώμα του άνδρα από αρκούδα», αναφέρει το παρατιθέμενο έγγραφο.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν εν μέρει το αίτημα της γυναίκας και έδωσαν την ποινή: διέταξαν τον κατηγορούμενο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υδάτων και Δασών, να καταβάλει σε καθέναν από τους ενάγοντες το ποσό των 80.000 ευρώ σε ισοδύναμο λέι με τη συναλλαγματική ισοτιμία BNR κατά την ημερομηνία πληρωμής – ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Αυτή τη στιγμή και οι δύο αποφάσεις δεν είναι οριστικές.

Διαβάστε επίσης: Ρουμανία: Τον πυροβολισμό των αρκούδων προτείνει ο Υπ. Περιβάλλοντος

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί – Βίντεο

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί Αρκούδα εισβάλλει στην αυλή ενός σπιτιού σε χωριό της Ρουμανίας - Τα πρόβατα προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρνιά τους από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ