spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡουμανία: Αρκούδα σκοτώνει 39χρονο αθλητή - Προσοχή σκληρές εικόνες! (vid)

Ρουμανία: Αρκούδα σκοτώνει 39χρονο αθλητή – Προσοχή σκληρές εικόνες! (vid)

|

 

Τραγικό τέλος είχε ένας 39χρονος άνδρας την περασμένη Κυριακή από την Azuga Ρουμανίας. Είχε πάει για μια βόλτα στα βουνά και δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του. Βρέθηκε νεκρός την Δευτέρα το βράδυ από ομάδες διάσωσης, οι οποίες τον έψαχναν από την Κυριακή. Από τις πρώτες έρευνες, φάνηκε ότι ο άνδρας δέχθηκε επίθεση από μια αρκούδα. 

 

 Ο Alexandru Cornel Crivaț (39 ετών), δρομέας βουνού, σκοτώθηκε από μια αρκούδα κοντά στο θέρετρο Azuga, στην κοιλάδα Prahova. Η φωλιά του ζώου βρέθηκε 200 μέτρα από το σώμα του άνδρα. Η τραγωδία έλαβε χώρα 6 χλμ. από την πλαγιά Azuga.

 

 

Την Κυριακή, περίπου το μεσημέρι, ο 39χρονος έτρεxε σε ένα ορεινό μονοπάτι. Ο πατέρας του αθλητή τον άφησε με το αυτοκίνητο στο τέλος του μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή του Clabucetul Azugα και δήλωσε την εξαφάνισή του το βράδυ της Κυριακής, στις 21.00, ανησυχώντας επειδή ο Αλεξάντρου δεν επέστρεψε στο σπίτι και είχε κλειστό το τηλέφωνό του.

 

Συναγερμός

Η ειδοποίηση μεταβιβάστηκε αμέσως. Ο κ. Crivaț ανέφερε στις αρχές ότι ο γιος του “είναι έμπειρος, γνωρίζει τα δάση και δεν φοβάται τα άγρια ​​ζώα”. Ωστόσο, η απουσία του για αρκετές ώρες, ένα ασυνήθιστο γεγονός, τον ανησύχησε. Οι φόβοι αυξήθηκαν τη νύχτα της Κυριακής, όταν ο Αλεξάντρου δεν έδειξε κανένα σημάδι. Τη Δευτέρα το πρωί οι προσπάθειες αναζήτησης ξεκίνησαν συντονισμένα.

 

Κοντά στη φωλιά

Μετά από 24 ώρες αναζήτησης, ο Alexandru Crivaț εντοπίστηκε στην περιοχή Limbaselu, νεκρός και γεμάτος γρατζουνιές σε όλο το σώμα του. Ίχνη χιονιού οδήγησαν τους διασώστες σε μια απότομη περιοχή στα βουνά Baiului, γνωστά για τις αρκούδες. Εκείνοι που τον βρήκαν ήταν οι ομάδες διάσωσης, συνοδευόμενες από τον αδελφό του αθλητή. Το άψυχο σώμα του άνδρα βρέθηκε 200 μέτρα από το κρησφύγετο της αρκούδας.

Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Alexander Bartoiu δήλωσε πως: «Του επιτέθηκε ακούσια. Υπήρχαν σημάδια  στο χιόνι να πηδά τρέχοντας με διασκελισμούς περίπου δύο μέτρων. Είδα  επίσης ίχνη αρκούδων (θηλυκιάς με μικρά) πάνω στα ίχνη του άνδρα.»

 

 

Οι διασώστες σκιαγράφησαν τη διαδρομή που ακολούθησε ο Αλεξάντρου, καθώς και τις τελευταίες στιγμές του.

Ο αθλητής έτρεξε 4 χιλιόμετρα στον δασικό δρόμο και μετά μπήκε στο δάσος.

Ο Andrei Margarit, διασώστης βουνού, δήλωσε για το Pro TV: «Ο Αλεξάνδρου πέρασε σε κοντινό σημείο από την φωλιά της αρκούδας.  Η αρκούδα τον αντιλήφθηκε γρήγορα, επειδή υπάρχουν ίχνη τρεξίματος. Έτσι, ένας άνθρωπος που τρέχει κάνει μεγάλα βήματα. “

 

 

Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Azuga Mountain Rescue, επίσης, επισήμανε πως: «Προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν υπήρχε καμία πιθανότητα. Η αρκούδα τον έπιασε και “είχε ένα πολύ τραγικό τέλος”.

 

Η αρκούδα πρέπει να εντοπιστεί

Οι ντόπιοι έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το ζώο πρέπει να ταυτοποιηθεί και να απομακρυνθεί από την περιοχή. Εφόσον επιτέθηκε μία φορά, είναι πολύ πιθανό να το ξανακάνει. Δυστυχώς, το ζώο θα πρέπει να θανατωθεί ή να διατηρηθεί σε αυστηρή απομόνωση. Διαφορετικά, θα επιτεθεί ξανά στους ανθρώπους, γιατί ένιωσε τη γεύση” ήταν ένα από τα σχόλια.

 

https://www.youtube.com/watch?v=U9mWDUdJqbw&ab_channel=AlephNews

 

 

Το περιστατικό μας θυμίζει τα επεισόδια με αρκούδες που εμφανίστηκαν στις πλαγιές του Predeal της Ρουμανίας. Σε ένα από αυτά, ένας σκιέρ κατάφερε να σώσει τους τουρίστες που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Μια άλλη φορά, ένας σκιέρ διέφυγε από την καταδιώξη της αρκούδας κάνοντας ένα κόλπο: έριξε το σακίδιο του και το ζώο σταμάτησε να τον καταδιώκει στρέφοντας την προσοχή του σε αυτό.

50 αρκούδες ζουν κοντά στο θέρετρο Azuga, λένε οι δασολόγοι. Οι διασώστες βουνού επισημαίνουν για άλλη μια φορά τον κίνδυνο σε εκείνους που περπατούν μόνοι στο βουνό. Αν και ο άντρας ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και γνώριζε την περιοχή πολύ καλά, απέτυχε να σώσει τον εαυτό του.

Οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης και οι δασοφύλακες, συμβουλεόυν τους πεζοπόρους να περπατούν σε ομάδες κατά την πεζοπορία και να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, ώστε τα άγρια ζώα να απομακρύνονται από αυτούς.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ