spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΨαράς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από σμήνος μελισσών, έπεσε σε λίμνη...

Ψαράς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από σμήνος μελισσών, έπεσε σε λίμνη με πιράνχας!

|

Ένας ψαράς στην προσπάθεια του να ξεφύγει από σμήνος μελισσών, βούτηξε σε λίμνη με πιράνχας και έχασε τη ζωή του στο Δήμο της Μπραζιλάντια ντε Μίνας, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις στη Νότια Βραζιλία.

Ο 30χρονος άνδρας πήγε για ψάρεμα με δύο φίλους του στην περιοχή, όταν τους επιτέθηκε ένα σμήνος από μέλισσες. Όλοι τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα τσιμπήματα έπεσαν στο νερό, αλλά μόνο οι δύο από τους τρεις βγήκαν και πάλι στη στεριά. Τότε κατάλαβαν πως η λίμνη ήταν γεμάτη από τα σαρκοβόρα ψάρια.

Αργότερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έτρεξαν στο σημείο για να βοηθήσουν βρήκαν τη σωρό του άτυχου άνδρα. Ανέφεραν πως τα πιράνχας από τις δαγκωματιές τους «έσκισαν διάφορα μέρη του σώματός του και τη δεξιά πλευρά του προσώπου του». Μια αρχική έρευνα υποστήριξε πως ο 30χρονος μάλλον πνίγηκε και δεν πέθανε από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα πιράνχας.

Οι αρχές ανέφεραν πως οι δαγκωματιές «του έσκισαν διάφορα μέρη του σώματος και τη δεξιά πλευρά του προσώπου»

Στον Αμαζόνιο ζουν περί τα 30 είδη πιράνχας και οι επιθέσεις τους σε ανθρώπους είναι σπάνιο φαινόμενο. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί επιθέσεις από πιράνχας σε ανθρώπους, συνήθως πρόκειται για μια δαγκωνιά που δύσκολα θα οδηγήσει σε θάνατο.

Στην περίπτωση αυτού του δυστυχήματος στην Μπραζιλάντια ντε Μίνας, η αίσθηση είναι πως η παρουσία δολώματος στο νερό μπορεί ν’ αύξησε τις πιθανότητες για επίθεση, καθώς επίσης και το ότι η στάθμη του νερού ήταν ρηχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα πιράνχας αντιδρούν επιθετικά όταν υπάρχει ταραχή στο νερό που προκαλείται από τη δημιουργία κυμάτων.

Τον Ιανουάριο του 2015 είχε καταγραφεί ο θάνατος μιας 6χρονης, στον ποταμό Μαϊκούρου, κοντά στην περιοχή Μόντε Αλέγρε στη Βραζιλία. Είχε περικυκλωθεί από πιράνχας. Δύο χρόνια πριν, στο στην πόλη Ροσάριο της Αργεντινής, πιράνχας είχαν επιτεθεί σε περίπου 70 λουόμενους και τους δάγκωσαν στα χέρια και στα πόδια.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ορτύκια, τρυγόνια και λίγες μπεκάτσες…

Πολλά τα ορτύκια τις προηγούμενες μέρες, λίγο πριν ξεκινήσουν οι βροχές. Όχι ακόμη στα μέρη των Ιωαννίνων, αλλά λίγο πιο νοτιοδυτικά, στα παράλια του...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ