spot_img
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρώτοι και με …διαφορά φιλόζωοι είναι οι κυνηγοί!

Πρώτοι και με …διαφορά φιλόζωοι είναι οι κυνηγοί!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Σχεδόν 3.000 σκυλιά διατηρούν στην κατοχή τους λιγότεροι από 500 κυνηγοί, στην Ελλάδα! Και μόνο αυτή η …μαθηματική σχέση,  πιστοποιεί ότι οι μεγαλύτεροι φιλόζωοι και με διαφορά προέρχονται από την τάξη των «οπαδών της Αρτέμιδος»!

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μιλτιάδης

 

Η αγάπη των κυνηγών για τους σκύλους είναι …άνευ όρων! Εξάλλου, την υποδηλώνει και η ετυμολογία (κυνηγός: κύνα +άγω= οδηγώ σκύλο), που καταμαρτυρεί το ισχυρό δέσιμο ανάμεσα στους δυο από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου πάνω στη γη! Πέρα, όμως, από τη φιλολογία, υπάρχουν και οι αριθμοί, που όταν μιλούν αυτοί τα λόγια περιττεύουν! Τι λένε; Το αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποίησε για τα «ΚΝ», η διαδικτυακή Ομάδα Ελλήνων Λαγοκυνηγών (Ο.Ε.Λ.).

Το ερώτημα που έθεσε η Ομάδα στα  μέλη της ήταν : «Πόσα σκυλιά έχετε στην κατοχή σας και τα συντηρείτε για το κυνήγι;». (Σε υποσημείωση υπήρχε η απαραίτητη διευκρίνιση Όχι με πόσα βγαίνετε στην κυνηγετική σας έξοδο, κάθε φορά, για αποφυγή παρανόησης).

Η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι 461 μέλη που απάντησαν έχουν διατηρούν 2.989 κυνηγετικούς σκύλους!

Αν έχετε την περιέργεια να μάθετε ποιος είναι ο ..αγαπημένος αριθμός των λαγοκυνηγών, σας λύνουμε αμέσως την απορία: Είναι το «4», αφού 124 ήταν αυτοί που απάντησαν ότι συντηρούν τέσσερα σκυλιά, που με ποσοστό 26,9%, αποσπούν το ένα τέταρτο από τη συνολική πίτα!

Στη δεύτερη θέση, με ίσους ακριβώς ψήφους (89 και 89, αντίστοιχα) έρχονται όσοι συντηρούν πέντε και δέκα λαγόσκυλα και ποσοστό από 19,3%, εκάστη κατηγορία.

Ακολουθούν εκείνοι που δήλωσαν ότι διαθέτουν από τρία σκυλιά και ανέρχονται σε 54, με ποσοστό 11,7%, ενώ την τέταρτη θέση τη μοιράζονται με 26 ψήφους και ποσοστό 5,64% όσοι έχουν από δύο σκυλιά με εκείνους που  διατηρούν από 18 έως 20!

Από κει και κάτω στις προτιμήσεις των λαγοκυνηγών είναι 17 (3,69%) με τρία σκυλιά, έντεκα (2,38%) με έξι, οκτώ (1,74%) με επτά, μόλις επτά (1,52%),  λαγοκυνηγοί διατηρούν από ένα σκύλο.

Υπάρχουν και τρεις λαγοκυνηγοί που διατηρούν περισσότερα από 25 σκυλιά, που ισοβαθμούν με εκείνους που διαθέτουν από 14. Το ποσοστό αυτών των κατηγοριών  είναι ο,65%.

Τέλος, δυο κυνηγοί δήλωσαν ότι διατηρούν από δώδεκα λαγόσκυλα και ισάριθμοι από εννέα. Το ποσοστό αυτών των περιπτώσεων είναι 0,43%.

Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από την «ακτινογραφία» των λαγοκυνηγών ανάλογα με τους σκύλους που διατηρούν στην κατοχή τους είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι 433 δηλαδή το 93,93% έχουν στην κατοχή τους από τρία και άνω.  Μόλις 28 (ποσοστό 6,07%), δήλωσαν ότι διαθέτουν από δύο και ένα σκυλιά.

Να σημειωθεί ότι όσοι πήραν μέρος στην έρευνα είναι απλοί κυνηγοί και όχι εκτροφείς.

Αν υπολογιστεί ότι οι κυνηγοί στην Ελλάδα ανέρχονται περίπου στις 200.000 με βάση την έκδοση των αδειών θήρας, είναι …ηλίου φαεινότερο ότι τα κυνηγετικά σκυλιά ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Η γλώσσα των αριθμών είναι ξεκάθαρη: οι κυνηγοί είναι στην κορυφή της φιλοζωίας και όχι μόνον αυτό! Είναι αυτοί που με την αγάπη τους για το κυνήγι για τα σκυλιά αποτελούν συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας, αφού στηρίζουν τόσο της βιομηχανίες σκυλοτροφών, όσο και τα κτηνιατρεία, τα «Ρet Shop» και μια σειρά άλλων συναφών κλάδων της ελληνικής αγοράς. 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει ένα πρόβατο μέσα από την αυλή ενός σπιτιού – Βίντεο

Η Ρουμανία παλεύει με το πρόβλημα της αρκούδας Αρκούδα εισβάλλει σε αυλή ενός νοικουριού και αρπάζει στο στόμα ένα πρόβατο Μια αρκούδα βιντεοσκοπήθηκε να αρπάζει ένα...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ