spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρωτόγνωρη κίνηση του Κ.Σ. Κιλκίς: Κυνηγοί υιοθετούν αδέσποτα από το δρόμο

Πρωτόγνωρη κίνηση του Κ.Σ. Κιλκίς: Κυνηγοί υιοθετούν αδέσποτα από το δρόμο

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Σε μία πρωτόγνωρη κίνηση θα προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, περιμαζεύοντας από τον δρόμο αδέσποτα σκυλιά, προκειμένου να τους προσφέρουν ένα «σπίτι», τροφή, φροντίδα και μπόλικη αγάπη.

 

Στην πόλη του Κιλκίς (και όχι, μόνο), το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η διοίκηση του Κ.Σ., στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Κυριακίδη, την παραμονή των Χριστουγέννων, γνωστοποίησε την πρόθεση των μελών του Δ.Σ. να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, όμως, δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τα πράγματα εκεί.

«Εμείς, με την κίνησή μας αυτή, δίνουμε το παράδειγμα και είμαστε βέβαιοι πως θα μας μιμηθούν και άλλοι κυνηγοί της πόλης. Άλλωστε, κι αυτοί στο Κιλκίς ζουν, γνωρίζουν το πρόβλημα και είμαστε βέβαιοι πως τρέφουν τα ίδια συναισθήματα για τα αδέσποτα», είπε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κιλκίς, Γιάννης Καραΐτης.

Πέραν της υιοθεσίας αδέσποτων, οι κυνηγοί θα αναλάβουν και μία ακόμη, σημαντική δράση, συνδράμοντας στην εύρυθμη λειτουργία του ζωολογικού κήπου Μικροκάμπου.

Στην συνάντηση της παραμονής των Χριστουγέννων, ο δήμαρχος Κιλκίς επαίνεσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο για τη φιλοπεριβαλλοντική δραστηριότητα που αναπτύσσει, αλλά και για την αλληλέγγυα κοινωνική του στάση, απόρροια της αρμονικής σχέσης των κυνηγών με τη φύση και το συνάνθρωπο.

«Η φροντίδα των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί δείγμα πολιτισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας, με αποτύπωση στην υγεία και ασφάλεια των δημοτών», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ. Κυριακίδη.

Ένα στοιχείο που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει, είναι το γεγονός, ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος διατηρεί τον δικό του ζωολογικό κήπο, στην πόλη του Κιλκίς, στον οποίο υπάρχουν πλατώνια, φασινοί, πέρδικες κολχικοί φασιανοί και άλλοι οικόσιτα ζώα.

«Ο ζωολογικός κήπος στον Μικρόκαμπο δημιουργήθηκε και συντηρούταν έως τώρα από έναν κυνηγό, που είχε πάθος με τα ζώα. Μάλιστα, εκτός όλων των άλλων, έχει και λάμα. Δυστυχώς, ο κυνηγός αυτός έφυγε από τη ζωή και επειδή θεωρούμε χρέος μας να τον συντηρήσουμε, συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο να συνδράμουμε από κοινού στον μισθό ενός ατόμου που θα φροντίζει την ευζωία όλων αυτών των ζώων, ενώ ο Κυνηγετικός Σύλλογος από την πλευρά του, θα προσφέρει τις απαραίτητες τροφές», πρόσθεσε ο Γιάννης Καραΐτης.

Παράλληλα, ο Κ.Σ. θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να εκδοθεί σύντομα η άδειας λειτουργείας του συγκεκριμένου ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από το κέντρο του Κιλκίς.

 

«Φιλόζωοι» διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις

 

Οι «φιλόζωοι» του Κιλκίς, μόνο με καλό μάτι δεν είδαν τη συμφωνία δήμου και κυνηγών για την υιοθεσία αδέσποτων από τους τελευταίους και, σχεδόν αμέσως, άρχισαν την διασπορά ψεύτικων ειδήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μία από αυτές τις αναρτήσεις, αναφέρει:

«Πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, ο δήμαρχος Κιλκίς παραχωρεί τις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων στον Κυνηγετικό Σύλλογο της πόλης. Απαγορεύει στο φιλοζωικό σωματείο της υιοθεσίες και τις παραχωρεί στους εγκληματίες».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, είναι παντελώς ψευδής, καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο δήμαρχος του Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, παραχώρησε τις υιοθεσίες στους κυνηγούς. Όσο για το απύθμενο μίσος της συγκεκριμένης, δημόσιας τοποθέτησης, με την οποία συλλήβδην οι κυνηγοί χαρακτηρίζονται «εγκληματίες», το μόνο που μπορεί να απαντήσει κάποιος είναι πως τα λόγια, τα γραπτά και οι πράξεις του καθενός χαρακτηρίζουν, δείχνουν τον ποιόν και τον χαρακτήρα του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις «ηχούν» όμορφα στα αυτιά των δήθεν ευαισθητοποιημένων «ζωόφιλων».

Και για να καταλάβει κάθε κυνηγός τον πόλεμο που μαίνεται σε βάρος της κυνηγετικής δραστηριότητας αλλά και των ανθρώπων που την ασκούν, από τους «ζωόφιλους», διαβάστε και την παρακάτω ανάρτηση, που στοχοποιεί ευθέως τον δήμαρχο Κιλκίς:

«Μετά το κυνήγι των αδέσποτων κάνει συναντήσεις με τους κυνηγούς. Αυτούς που αφήνουν σκελετωμένα τα ζώα. Αυτούς που τα αλυσοδένουν, αυτούς που όταν αρρωσταίνουν τα παρατούν, αυτούς που κάνουν παράνομες εκτροφές. Δήμαρχος Κιλκίς και κυνηγοί».
Αποτελεί, λοιπόν, χρέος για κάθε κυνηγό στο Κιλκίς η υιοθέτηση ενός αδέσποτου προκειμένου να αποδείξει με πράξεις, και όχι με άναρθρες κραυγές, ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά αγαπούν τα ζώα…

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδειασε πλατφόρμα με σκουπίδια σε αντιπλημμυρικό κανάλι – Βίντεο

Πέλλα: Άδειασε πλατφόρμα με σκουπίδια σε αντιπλημμυρικό κανάλι! Είμαστε, δυστυχώς, ακόμη πολύ πίσω σε θέματα περιβάλλοντος! Η νοοτροπία που επικρατεί είναι "μακριά από...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ