spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για ταξιτζή που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή με...

Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για ταξιτζή που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλo – οδηγό

|

Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για ταξιτζή που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλo – οδηγό

Ο οδηγός κατηγορήθηκε ότι άσκησε βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

Ένας οδηγός ταξί καταδικάστηκε καθώς δεν δέχθηκε να επιβιβάσει στο όχημά του μία τυφλή κοπέλα, η οποία είχε μαζί της έναν σκύλο οδηγό.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook.

«Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί, ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη #Συμπερίληψη και την #Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!

Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξή τους στην υπόθεση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο δικηγόρος.

Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για ταξιτζή που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλo – οδηγό

Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για ταξιτζή που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή με σκύλo - οδηγό

Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών, προσφέρουν τον ευκολότερο, ασφαλέστερο και ταχύτερο τρόπο μετακίνησης στους ανθρώπους με βλάβη στην όραση. Με άλλα λόγια, γίνονται τα μάτια τους. Υπακούν σε 25 εντολές, προσπερνούν κάθε εμπόδιο, μπορούν και εντοπίζουν στοιχεία στο χώρο όπως καθίσματα, γκισέ, ταμεία, πόρτες, σκάλες, στάσεις, διαβάσεις, ασανσέρ, κάδους σκουπιδιών κι άλλα πολλά. Έχουν την ικανότητα να κοιτούν ψηλά και να αποφεύγουν έτσι, εμπόδια ύψους που δεν ανιχνεύονται με το λευκό μπαστούνι όπως μπαλκόνια, ταμπέλες, κλαδιά.

Έχουν το δικαίωμα να παρακούσουν μια εντολή εάν κρίνουν πως αυτή, είναι εσφαλμένη, δεδομένου ότι, οι χειριστές τους δεν έχουν οπτική επαφή με το περιβάλλον και μπορεί να μην κρίνουν σωστά μια κατάσταση. Βλέπουν από μακριά εάν υπάρχει ένα εμπόδιο, π.χ. εάν το απέναντι πεζοδρόμιο είναι παρκαρισμένο κάποιο όχημα κι επινοούν μια διαφορετική διαδρομή. Ενώ ο ήχος μίας κατάστασης μπορεί να μπερδέψει ένα άτομο με προβλήματα όρασης, οι σκύλοι μπορούν να δουν αν ένα όχημα περνάει το φανάρι με κόκκινο και σταματούν.

Πηγή: newbeast.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόδοση των σκύλων διασωστών δεν συγκρίνεται με κανένα μηχάνημα

Η απόδοση των σκύλων διασωστών δεν συγκρίνεται με κανένα μηχάνημα Ήρωες δεν είναι μόνο οι διασώστες που επιχειρούν στα συντρίμμια κτηρίων στην Τουρκία μετά τον...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ