spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρος απαγόρευση η σφαγή αλόγων στην Ελλάδα -«Οχι» στη χρησιμοποίηση σκύλων, γατών...

Προς απαγόρευση η σφαγή αλόγων στην Ελλάδα -«Οχι» στη χρησιμοποίηση σκύλων, γατών και ιπποειδών για παραγωγή γούνας, δέρματος

|

 

Η σφαγή ιπποειδών απαγορεύτηκε στην Ελλάδα με άρθρο το οποίο περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

 

«Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων, γατών και ιπποειδών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών», σημειώνει το σχετικό άρθρο περί απαγόρευσης χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Με tweet του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ευχαρίστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. «Ευχαριστούμε Μάκη Βορίδη», έγραψε σε ένα tweet, ενώ σε ένα άλλο σημείωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως το αίτημα της Προέδρου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ), κας Ειρήνης Μολφέση, για απαγόρευση της σφαγής των ιπποειδών, έγινε δεκτό από το ΥΠΑΑΤ».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ