spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΠρόεδρος ΚΣ Αμαρουσίου: Οι λύκοι «έστειλαν» τα αγριογούρουνα στα Βόρεια Προάστια (vid)

Πρόεδρος ΚΣ Αμαρουσίου: Οι λύκοι «έστειλαν» τα αγριογούρουνα στα Βόρεια Προάστια (vid)

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, που απαρτίζονται από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου και του Δασαρχείου Πεντέλης, έχουν προγραμματίσει αύριο Τρίτη 31/08 να στήσουν παγάνες από τις 5 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για να περιορίσουν τον πληθυσμό των “αστικών αγριογούρουνων“.

> Ενεργοποίηση Των Συνεργείων Δίωξης Αγριόχοιρων Στην Εκάλη

agriogourouna\-ekali\-synergeia\-dioksis

Αυτή η κίνηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους των περιοχών του Διονύσου και της Εκάλης, καθώς σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες τα συνεργεία πιθανώς και να θανάτωναν κάποια ζώα (μερικά είδη ίσως να είναι φορείς της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων), σε περίπτωση που κάτι τέτοιο καθίστατο απαραίτητο.

> Υπέρμαχος Των Υβριδίων – Αγριόχοιρων Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

erieta\-kourkoulou\-agriogourouna\-ekali

Σύμφωνα, όμως, με τον Γιώργο Γαλάτη, πρόεδρο Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου, κατα πάσα πιθανότητα δεν θα θηρευθεί κάποιο αγριογούρουνο, ενώ σκοπός των συνεργείων είναι να απομακρυνούν από τον αστικό ιστό τα υβρίδια αγριογούρουνα έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

«Θα τα εκτοπίσουμε πιο βαθιά στα δάση. Τα σκυλιά θα τα κυνηγήσουν για να μπουν πιο βαθιά τα αγριογούρουνα στα δάση», δήλωσε ο κ. Γαλάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, η μετακίνηση των αγριογούρουνων στα Βόρεια Προάστρια οφείλεται στην αύξηση των λύκων στην Πάρνηθα.

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το MEGA TV, σχετικά με το θέμα της απομάκρυνσης των αγριογούρουνων από τα βόρεια προάστια:

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα «ρήμαξε» πτηνοτροφική μονάδα στην Καστοριά – Θανάτωσε 140 κότες, επιτέθηκε και σε ζώα

Αρκούδα «ρήμαξε» πτηνοτροφική μονάδα στην Καστοριά - Θανάτωσε 140 κότες, επιτέθηκε και σε ζώα Τα άγρια θηρία περιφέρονται στην κοινότητα της Κλεισούρας, αναζητώντας τροφή και...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ