spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Πρόεδρος του Κ.Σ. Αιγάλεω, Γιώργος Πετράκης για τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων...

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Αιγάλεω, Γιώργος Πετράκης για τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων – Βίντεο

|

Ο δικηγόρος και κυνηγός Γιώργος Πετράκης για τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων – Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγάλεω κλήθηκε να μιλήσει για το φαινόμενο αυτό με αφορμή και το πρόσφατο τροχάιο στο Κιλκίς.

«Το αγριογούρουνο είναι ένα ισχυρό ζώο, με μόνους φυσικούς εχθρούς τον λύκο και τον άνθρωπο. Υπάρχει μία αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια και σε αυτό συνέβαλλε και η αναστολή της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021» ανέφερε ο κ. Πετράκης.

Όπως εξήγησε λόγω των πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια, τα ζώα αναγκάζονται να μετατοπίζονται και να αναζητούν τροφή εκτός των δασών με αποτέλεσμα να εισέρχονται και μέσα στους αστικούς ιστούς.

Ερωτώμενος και για το εάν είναι επιθετικά προς τον άνθρωπο, απάντησε πως είναι κατά περιπτώσεις, εάν και εφόσον αισθανθούν πως απειλούνται τα μικρά τους.

Ο Γιώργος Πετράκης, επίσης υποστήριξε πως ένας τρόπος για τον έλεγχο του πληθυσμού αυτού του είδους, είναι η επέκταση της κυνηγετικής δραστηριότητας σε όποιες περιοχές παρατηρείται έξαρση στους αριθμούς των αγριόχοιρων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ένα επιπλέον μέτρα με σκοπό την εξάλειψη των τροχαίων που προκαλούνται από την διέλευση των αγριογούρουνων σε μεγάλα οδικά δίκτυα: «Θα μπορούσαν να γίνουν περιφράξεις, ισχυρές επισημάνσεις και υπόγειες διαβάσεις, γιατί τα ζώα λειτουργούν ενστικτωδώς» επισήμανε.

Αναφορικά με την κατάσταση εντός της Αττικής, ο κ. Πετράκης είπε πως παρατηρείται υπερπληθυσμός και ορθώς τηρείται το μέτρο σύλληψής τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να απελευθερώνονται σε άλλα σημεία αμέσως.

«Θα πρέπει να ελέγχονται για νοσήματα και για υβριδισμό» προσέθεσε.

Σημείωσε πως ο αγριόχοιρος είναι φορέας της λεπτοσπείρωσης, νόσου που μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Ο Γιώργος Πετράκης για τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων:

Στην χθεσινή εκπομπή «Πρωινές Ιχνηλασίες», έγινε εκτενής αναφορά στο φαινόμενο του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων και κατ’ έπεκταση στην εμπλοκή του είδους σε διάφορα τροχαία, τα οποία αρκετές φορές έχουν τραγική κατάληξη.

Ο Γιάννης Αμπατζίδης, συντάκτης του kynigesia.gr, και εξειδικευμένος αρθρογράφος για του κυνήγι του μεγάλου τριχωτού θηράματος, είπε ξεκάθαρα στην χθεσινή μετάδοση, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαχείρισης του είδους πέρα από το κυνήγι. «Όσο δεν θέλουμε να σπάσουμε αβγά.. και να ακολουθήσουμε την λογική δεν θα αλλάξει κάτι. Ας ακολουθήσουμε την παγκόσμια πρακτική, το κυνήγι. Είναι ο άμεσος τρόπος. Δεν γίνεται αφαίρεση του πληθυσμού χωρίς θανάτωση. Να τα μεταφέρουμε αλλού; Απλά μεταφέρεις το πρόβλημα αλλού…»

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο με αγριογούρουνα στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου – Δείτε Φωτογραφίες

Τροχαίο με αγριογούρουνα στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου! Τροχαίο με αγριογούρουνα στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (3/2) μεταξύ...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ