spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠουλήθηκε σαν γαλέος εξαβράγχιος καρχαρίας στην Λάρισα! (pics+vid)

Πουλήθηκε σαν γαλέος εξαβράγχιος καρχαρίας στην Λάρισα! (pics+vid)

|

Ένας εξαβράγχιος καρχαρίας, που αλιεύτηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πηλίου, έκανε την εμφάνισή του στο ιχθυοπωλείο – ιχθυομαγειρείο της Λάρισας της οικογένειας Μέρχα.

Ο καρχαρίας προκάλεσε το ενδιαφέρον των περαστικών και έγινε ανάρπαστος από τους πελάτες του ιχθυοπωλείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το διαδικτυακό κανάλι Sharks in Greece αρκετά μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν την είδηση, μιλάνε για γαλέο, μιας και έτσι τους είπε ο επαγγελματίας.

Το συγκεκριμένο ψάρι σύμφωνα με τον εν λόγω κανάλι, δεν είναι γαλέος, αλλά ένας Hexanchus griseus, το οποίο είναι ένα προστατευόμενο είδος, και η αλίευση, μεταφορά και πώληση απαγορεύεται από τον νόμο!

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για άγνοια από πλευράς των επαγγελματιών, ή για εσκεμμένη ψευδή ονομασία σε είδη ψαριών προς πώληση.

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας, είναι ένα βαθυπελαγικό είδος, που ζει μέχρι και 2,500 μέτρα βάθος και μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι και τα 5 μέτρα. Πρέπει να τονίσουμε, ότι σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου, ο εξαβράγχιος καρχαρίας σε προχωρημένη ηλικία, δεν είναι κατάλληλος προς βρώση, καθότι το κρέας του περιέχει βαρέα μέταλλα που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο

202110190550471402

202110190554257260

 


 

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ