spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΣφοδρή σύγκρουση ποδηλάτη με ελάφι - Βίντεο

Σφοδρή σύγκρουση ποδηλάτη με ελάφι – Βίντεο

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Σφοδρή σύγκρουση ποδηλάτη με ελάφι

Δεν είναι ασυνήθιστο τα οχήματα στους δρόμους να χτυπούν άγρια ​​ζώα, ειδικά σε δασικές περιοχές.

Αν και τα ζώα όπως και οι οδηγοί υποφέρουν από τροχαία σε συγκρούσεις κάθε χρόνο, αυτό κορυφώνεται ιδιαίτερα το φθινόπωρο.  Πέρα από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και τα τροχαία που συμβαίνουν με αυτό το είδος σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, ατυχήματα με μεγάλη συχνότητα συμβαίνουν και με άλλα είδη και πιο συγκεκριμένα με ελάφια.

Η περίοδος ζευγαρώματος του κόκκινου ελαφιού και των ζαρκαδιών οδηγεί σε αυξημένη κίνηση θηραμάτων. Σε συνδυασμό με τα ρολόγια να πηγαίνουν μια ώρα πίσω στο βόρειο ημισφαίριο καθώς τελειώνει η θερινή ώρα, πολλά ζώα πέφτουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Ωστόσο με τα δίκυκλα οι πιθανότητες ενός τραυματισμού για τους επιβαίνοντες πολλαπλασιάζονται.

Στις εικόνες του βίντεο που ακολουθεί αυτή τη φορά η σύγκρουση συμβαίνει ανάμεσα σε έναν ποδηλάτη και ένα ελάφι, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο. Και παρά του ότι η ταχύτητα ενός ποδηλάτου είναι κατά πολύ χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη των αυτοκινήτων ή των μηχανών, ήταν αδύνατον ο άνθρωπος που εκτοξεύτηκε να φρενάρει, ούτε καν να προλάβει την άφιξη του ελαφιού που πετάγεται την τελευταία στιγμή.

Δείτε το βίντεο:

Πέρα από τους τραυματισμούς των οδηγών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κι εκείνοι των ζώων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζώα υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς που τα σκοτώνουν άμεσα. Σε άλλες περιπτώσεις, οι τραυματισμοί τους μπορεί να τους επηρεάσουν με τρόπους που είναι έμμεσα θανατηφόροι, για παράδειγμα, μειώνοντας την ικανότητά τους να βρίσκουν τροφή ή να αποφεύγουν τα αρπακτικά.

Ακόμη και όταν τα ζώα δεν σκοτώνονται από τα τραύματά τους, μπορεί να μείνουν με χρόνιο πόνο, ειδικά όταν τα τραύματά τους δεν επουλώνονται σωστά.

Διαβάστε επίσης: Τα ελάφια ως… «δημόσιος κίνδυνος»

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελάφι βρέθηκε στη θάλασσα της Λέσβου – Βίντεο

Ελάφι βρέθηκε στη θάλασσα της Λέσβου Εκδρομείς αντίκρισαν στον Κόλπο της Γέρας ένα ελάφι που αποφάσισε να κάνει μία βουτιά και να χαλαρώσει φυσικά,...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ