spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΟ θηλυκός θαλάσσιος ίππος «Φρέγια» σπάει βάρκες και κλέβει καρδιές στη Νορβηγία

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος «Φρέγια» σπάει βάρκες και κλέβει καρδιές στη Νορβηγία

|

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος «Φρέγια» σπάει βάρκες και κλέβει καρδιές στη Νορβηγία

Το μαγευτικό αλλά άθελά του καταστροφικό θαλάσσιο θηλαστικό των 600 κιλών, που πήρε το όνομά του από μια σκανδιναβική θεά, έχει εγκατασταθεί στο φιόρδ του Όσλο

Καταγοητευμένοι είναι οι Νορβηγοί από τον θηλυκό θαλάσσιο ίππο «Φρέγια» που εδώ και μία εβδομάδα απολαμβάνει τον ήλιο στο φιόρδ του Όσλο, χαλαρώνοντας πάνω σε βάρκες που… αγκομαχούν (ή και σπάνε) κάτω από τεράστιο βάρος της.

Το θαλάσσιο θηλαστικό των 600 κιλών, που πήρε το παρατσούκλι του από τη θεά της αγάπης και της ομορφιάς της νορβηγικής μυθολογίας, είχε θεαθεί στο παρελθόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία. Φέτος, η χαριτωμένη «Φρέγια» επέλεξε να περάσει ένα μέρος του καλοκαιριού στη Νορβηγία, και οι πρώτες φωτογραφίες της που κυκλοφόρησαν από το Κράγκερε, ένα ειδυλλιακό παραθαλάσσιο χωριουδάκι στα νότια της χώρας, έγιναν viral, εξαιτίας της επιμονής της να σκαρφαλώνει σε βάρκες κάπως μικρές για τα… κυβικά της.

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος «Φρέγια» σπάει βάρκες και κλέβει καρδιές στη Νορβηγία

Σύμφωνα με την Guardian, ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος με την εξαιρετική φωτογένεια δεν άλλαξε συνήθειες ούτε και όταν έφτασε στο Όσλοφιορδ (που δεν είναι φιόρδ με τη γεωλογική έννοια του όρου, αλλά οι Νορβηγοί χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για διάφορες θαλάσσιες διόδους) στις 17 Ιουλίου. Συνέχισε να χαλαρώνει πάνω σε μικρά σκάφη αγκυροβολημένα στα νερά κοντά στη νορβηγική πρωτεύουσα, γοητεύοντας όσους αντικρίζουν το παράξενο θέαμα.

Η εφημερίδα Verdens Gang μεταδίδει σε livestream κάθε κίνηση της «Φρέγια» στον ιστότοπό της. Μέχρι στιγμής, το θαλάσσιο θηλαστικό έχει καταγραφεί να κυνηγάει μια πάπια, να επιτίθεται σε έναν κύκνο και – αρκετά συχνά – να απολαμβάνει υπνάκους σε βάρκες ή προβλήτες. Ένας θαλάσσιος ίππος, εξάλλου, μπορεί να κοιμάται έως και 20 ώρες την ημέρα.

«Είναι κρίμα για τις υλικές ζημιές αλλά αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κάνεις με άγρια ζώα» δήλωσε ο αξιωματούχος Rolf Harald Jensen στο κανάλι TV2, καθώς στεκόταν δίπλα σε μια φουσκωτή βάρκα που «έπεσε θύμα» της «Φρέγια».

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος «Φρέγια» σπάει βάρκες και κλέβει καρδιές στη Νορβηγία

Οι Νορβηγικές Αρχές, σύμφωνα με την Guardian, είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να απομακρύνουν – ή ακόμα και να θανατώσουν – το ογκώδες ζώο αν υπήρχαν ενδείξεις ότι θα αποτελούσε απειλή για ανθρώπους, όμως τελικά αποφάσισαν να την αφήσουν στην ησυχία της. «Τα πάει καλά, τρώει, ξεκουράζεται και δείχνει καλά στην υγεία της» δήλωσε εχθές Δευτέρα η Διεύθυνση Αλιείας της Νορβηγίας.


Στην ανακοίνωση τονίζεται ωστόσο ότι οι άνθρωποι πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις και να μην κολυμπούν ή να κάνουν καγιάκ κοντά στη «Φρέγια». «Δεν είναι τόσο αργοκίνητη όσο μπορεί να νομίζει κάποιος όταν τη βλέπει να ξεκουράζεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Συνήθως οι θαλάσσιοι ίπποι δεν είναι επικίνδυνοι για τους ανθρώπους όταν τηρούνται ασφαλείς αποστάσεις. Αν όμως υπάρχουν ενοχλήσεις από ανθρώπους και δεν λαμβάνουν την ξεκούραση που χρειάζονται, μπορεί να νιώσουν ότι απειλούνται και να επιτεθούν».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νορβηγία: Έκαναν ευθανασία στον θαλάσσιο ίππο Φρέγια που λιαζόταν στο Όσλο

Νορβηγία: Έκαναν ευθανασία στον θαλάσσιο ίππο Φρέγια που λιαζόταν στο Όσλο Ο θαλάσσιος ίππος με το παρατσούκλι Freya που προσέλκυε πλήθη στο φιόρδ του Όσλο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ