spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΜυστήριο με περιστέρια «ζόμπι» στη Βρετανία: Έχουν στραβό λαιμό και περπατούν αλλόκοτα

Μυστήριο με περιστέρια «ζόμπι» στη Βρετανία: Έχουν στραβό λαιμό και περπατούν αλλόκοτα

|

Μυστήριο με περιστέρια «ζόμπι» στη Βρετανία: Έχουν στραβό λαιμό και περπατούν αλλόκοτα

Με ένα πολύ περίεργο φαινόμενο βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες της Βρετανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τζέρσεϊ, καθώς τα περιστέρια παρουσιάζουν μια αλλόκοτη συμπεριφορά και θυμίζουν… ζόμπι.

Αιτία φαίνεται πως είναι ένας θανατηφόρος ιός, που χτυπάει κυρίως τα περιστέρια, αλλά μπορεί να προσβάλει και άλλα πτηνά – ακόμα και κατοικίδια, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

Το καταφύγιο ζώων «JSPCA Animal’s Shelter» αναφέρει ότι πρόκειται για μια «αναλλοίωτα θανατηφόρα ιογενή ασθένεια» που ονομάζεται «παραμυξοϊός των περιστεριών», γνωστή και ως «PPMV» ή «νόσος του Νιουκάστλ».

Τα περιστέρια που αρρωσταίνουν από τον ιό, παρουσίασαν μια σειρά από νευρολογικά συμπτώματα. Χαρακτηριστικά, έχουν στριμμένο λαιμό και παρουσιάζουν τρέμουλο στα φτερά τους.

Επίσης, κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους, παρουσιάζουν αδυναμία και απροθυμία να χρησιμοποιήσουν τα φτερά τους, ενώ τα περιττώματά τους είναι πράσινα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τον άνθρωπο, ωστόσο σε περίπτωση που έρθει σε στενή επαφή με μολυσμένο πτηνό, μπορεί κανείς να εμφανίσει επιπεφυκίτιδα.

«Υπήρξε μια αύξηση στον αριθμό των περιστεριών που έρχονται στο καταφύγιο JSPCA Animals’ Shelter τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν νευρολογικά συμπτώματα όπως στριμμένο λαιμό, κάνουν κύκλους ή είναι ανίκανα να σταθούν όρθια», ανέφερε εκπρόσωπος του καταφυγίου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακαλυφθεί κάποια θεραπεία για τον εν λόγω ιό, ενώ σε όσα περιστέρια η νόσος υποχωρεί, ποτέ δεν την αποβάλλουν από τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να αποτελεί μόνιμη απειλή για τα άλλα ζώα.

Για τον λόγο αυτό, συνήθως υποβάλλονται σε ευθανασία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και πεθαίνουν, λόγω της κατάστασης τους.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρετανία: Μετάνιωσαν την απαγόρευση του κυνηγίου

Βρετανία: Μετάνιωσαν την απαγόρευση του κυνηγίου Η Βρετανική ύπαιθρος βιώνει τις συνέπειες αυτής της απόφασης Ποιος να το 'λεγε πως θα ερχόταν η ώρα που στη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ