spot_img
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΜια αλεπού ουρεί πάνω σε ένα μανιτάρι και το βίντεο γίνεται «viral»

Μια αλεπού ουρεί πάνω σε ένα μανιτάρι και το βίντεο γίνεται «viral»

|

Μια αλεπού ουρεί πάνω σε ένα μανιτάρι και το βίντεο γίνεται «viral»

Η συγκομιδή διαφόρων καρπών και κάθε βρώσιμων ειδών που βρίσκονται στο έδαφος απαιτούν και καλό πλύσιμο γιατί πολλά είδη ζώων μπορούν να τα μολύνουν, όπως τα τρωκτικά και οι αλεπούδες.

Η συγκομιδή των άγριων μανιταριών στη φύση απαιτεί επίσης ιδιαίτερη προσοχή πέρα από τον διαχωρισμό μεταξύ βρώσιμων και δηλητηριώδη, καθώς όπως φαίνεται τις εικόνες του βίντεο που καταγράφηκε, πολλά μπορεί να συμβαίνουν στη φύση τα οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Μια αλεπού καθώς διασχίζει ένα χωράφι επιλέγει να ουρήσει πάνω σε ένα μανιτάρι Boletus και το βίντεο ευλόγως γίνεται viral με πλήθος χιουμοριστικών σχολίων: «Που είναι η πεθερά μου, λατρεύει τα μανιτάρια», «Αυτό είναι δώρο, αυτή η εξαιρετική γεύση!», γράφουν διάφοροι χρήστες στο Facebook.

Ωστόσο είναι κι εκείνοι που εστιάζουν στη προσοχή και το καλό πλύσιμο των μανιταριών.

Δείτε το βίντεο:

Σίγουρα έχεις ακούσει κι εσύ για τον μαγειρικό μύθο που λέει ότι το πλύσιμο μανιταριών δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει. Ο λόγος είναι απλός και εδώ που τα λέμε έχει λογική.

Αρχικά, τα μανιτάρια είναι κυρίως νερό. Οπότε, λίγο περισσότερο δεν πρόκειται να αλλάξει τη γεύση ή την υφή τους. Δεύτερον, τα μανιτάρια χάνουν την υγρασία τους όταν εκτίθενται σε θερμότητα. Δηλαδή, το επιπλέον νερό απλά θα μαγειρευτεί. Αυτό σημαίνει ότι ναι μπορείς να πλένεις τα μανιτάρια σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο -και ότι είναι καθαρά και ότι θα παραμείνουν νόστιμα.

Πέρα από την καθαρά γαστρονομική πτυχή, η αλεπού μπορεί να μεταφέρει μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο: την κυψελιδική εχινόκοκκωση. Είναι συνήθως τα κόπρανα της αλεπούς που μεταφέρουν αυγά μολυσμένα από την ταινία που μεταφέρει η αλεπού και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια στον άνθρωπο. Ως προληπτικό μέτρο, λοιπόν, συνιστάται να πλένετε όλα τα μανιτάρια που μαζεύετε στο δάσος.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλεπού κρατάει στο στόμα έναν μεγάλο λαγό: Το χιόνι σύμμαχος του αρπακτικού – Βίντεο

Αλεπού κρατάει στο στόμα έναν μεγάλο λαγό: Το χιόνι σύμμαχος του αρπακτικού  Οι κόκκινες αλεπούδες είναι γνωστές για την πονηριά και την εξυπνάδα τους, γεγονός...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ