spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΜε τρακτέρ μετακίνησαν ένα τεράστιο αγριογούρουνο που «χτυπήθηκε» σε τροχαίο - Βίντεο

Με τρακτέρ μετακίνησαν ένα τεράστιο αγριογούρουνο που «χτυπήθηκε» σε τροχαίο – Βίντεο

|

Λετονία: Με τρακτέρ μετακίνησαν ένα τεράστιο αγριογούρουνο που «χτυπήθηκε» σε τροχαίο

Για να μετακινήσουν το σώμα αυτού του τεράστιου αγριόχοιρου, βάρους άνω των 200 κιλών, το οποίο μόλις ανατράπηκε σε αγροτικό δρόμο, οι τεχνικοί της Υπηρεσίας Τροφίμων και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τους υδραυλικούς βραχίονες ενός τρακτέρ.

Το τεράστιο αγριογούρουνο φέρει μια σήμανση στο αυτί του για μετέπειτα ανάλυση υγείας. Αυτές είναι οι συνέπειες της εξάπλωσης του ASF στη γηραιά ήπειρο. Η πανώλη των χοίρων προχωρά ακόμη και σε ευρωπαϊκές χώρες που στο παρελθόν δεν είχαν προσβληθεί από τη νόσο και εξαπλώνεται μέσω του πληθυσμού των μολυσμένων αγριόχοιρων που κινούνται προοδευτικά προς τη Δυτική Ευρώπη.

Το κυνηγετικό περιοδικό Zurnals Medibas δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook το βίντεο που κατέγραψαν ορισμένοι κτηνοτρόφοι ενός κάπρου μαμούθ που, σύμφωνα με το λετονικό περιοδικό, μόλις έπεσε πάνω στο όχημα Volkswagen. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν τραυματίστηκε από θαύμα στη σύγκρουση, ειδοποίησε τις αρχές για τον θάνατο του ζώου.

Ο πληθυσμός του αγριόχοιρου στη Λετονία υποφέρει από λοιμώδη έξαρση της ΑΠΧ, γι’ αυτό και έχουν ληφθεί υγειονομικά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου. Το αυτοκίνητο, παρόλο που συγκρούστηκε με το μεγάλο μέγεθος αυτού του αγριόχοιρου, δεν έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.

Με τρακτέρ μετακίνησαν το τεράστιο αγριογούρουνο

H Αφρικανική Πανώλη των χοίρων αφανίζει τους πληθυσμούς των αγριόχοιρων στη Βαλτική χώρα.

Προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην άγρια ​​φύση, η Λετονική Υπηρεσία Τροφίμων και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών προσφέρθηκε να επιβραβεύσει οποιονδήποτε εντοπίσει ζώα στα δάση που χάθηκαν από ASF. Οι πληροφοριοδότες θα πρέπει να στείλουν συντεταγμένες GPS χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WhatsApp των δειγμάτων που βρέθηκαν στη λετονική διοίκηση για μεταγενέστερη απομάκρυνση από το χώρο.

Κάθε γουρούνι που θα ανακαλυφθεί θα επιφέρει το ποσό των 30 ευρώ σε αυτόν που το εντόπισε. Οι δαπάνες αυτές θα καλυφθούν από το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ΑΠΧ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πληροφορίες από Clubcaza

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγορευμένες Ζώνες λόγω εστιών Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα

Απαγορευμένες Ζώνες λόγω εστιών Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα Συναγερμός στο ΥπΑΑΤ για νέες τις εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στη Βόρεια Ελλάδα Με εγκύκλιο προς...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ