spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠεδινή πέρδικα: Βοήθησε και εσύ στην καταγραφή της - Bίντεο

Πεδινή πέρδικα: Βοήθησε και εσύ στην καταγραφή της – Bίντεο

|

ΠΕΔΙΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Ο Κ/Σ Αμπελοκήπων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναφέρει ότι τα μηνύματα από τα πρώτα εκπαιδευτικά των σκύλων δεικτών (φέρμας) είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Συναντήσεις με κοπάδια περδίκων είναι πολύ συχνές, ακόμα κι εκεί που τα προηγούμενα χρόνια τις βλέπαμε σπάνια.
Οι κόποι που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ΑΝΤΑΜΕΊΒΟΝΤΑΙ.
Οι οργανωμένες καταπολεμήσεις αρπάγων, οι συνεχείς σπορές ενδιαιτημάτων, οι αγραναπαύσεις, η ρίψη τροφής σε συνθήκες παγετού, η παροχή νερού σε παρατεταμένους καύσωνες έφεραν καταπληκτικά αποτελέσματα.
Είμαστε στο πεδίο της πεδινής πέρδικας πολλές φορές, ακόμα και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
“Μα είναι δυνατόν, να κάνετε όλα αυτά για ένα πουλί που δεν ανήκει στα θηρεύσιμα είδη;” λένε κάποιοι …”φίλοι” ;;;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Ο κυνηγός ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της φύσης. Ο κυνηγός μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και να βοηθάει στην αειφόρο ύπαρξη του θηραματικού πλούτου. Ο κυνηγός σέβεται την παράδοση και τη συνέχεια αυτής.
Ε! ΝΑΙ λοιπόν, δεν μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε γι’ αυτό το χιλιοτραγουδισμένο πουλί της ελληνικής επικράτειας.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ανθρώπους της ελληνικής κυνοφιλίας, να μιλάνε για την ανάγκη της καταγραφής της πέρδικας. Πρέπει να τους ακούσετε!
Συγχωρέστε μας για τα τεχνικά προβλήματα, κυρίως ηχητικά. Όπως αντιλαμβάνεστε τα ετοιμάζουμε όλα μόνοι μας μια και δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες του είδους. Αυτήν (την οικονομική ευχέρεια) την έχουν άλλοι και μάλιστα επιδοτούμενη/οι!
Σ.Σ. Τον Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη τον γνωρίσαμε σε μια από τις 26 ενημερώσεις που κάναμε σε βουλευτές, για το κυνοκτόνο νομοσχέδιο “Άργος” . Δεν είναι κυνηγός (ακόμα). Είδε όμως την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που μας αφορούν. Από τότε, έθεσε τη γκάιντα του, στη διάθεση του συλλόγου. Κι η γκάιντα του δεν είναι τυχαία αφού έχει λαλήσει, “Τα λιανοχορταρούδια” με τις πέντε πέρδικες, σε μεγάλες σκηνές της χώρας, φτάνοντας μέχρι και το Ηρώδειο συνοδεύοντας τον μεγάλο δάσκαλο της δημοτικής μουσικής, Χρόνη Αηδονίδη.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναστάσιμος χορός της πεδινής πέρδικας!

Ο αναστάσιμος χορός της πεδινής πέρδικας! - Σε Ζώνη Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη Με γεωμετρική πρόοδο αυξήθηκε ο πληθυσμός της πεδινής πέρδικας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ