spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠάτρα: Οι οδηγίες του Λιμεναρχείου για το ψάρεμα

Πάτρα: Οι οδηγίες του Λιμεναρχείου για το ψάρεμα

|

 

Οι οδηγίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας αναφέρουν:

1. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και κατόπιν σχετικής διαταγής της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, σας γνωρίζει τα κάτωθι:

Επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οκτώ (08) μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό καθώς και τη χρήση μάσκας.

Επίσης, επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από τη ξηρά καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης).

Επισημαίνεται ότι η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους, στο σημείο διενέργειας ερασιτεχνικής αλιείας ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέσο, θα πρέπει να είναι πεζή ή με ποδήλατο.

2. Υπενθυμίζονται ότι κατά τη διενέργεια ερασιτεχνική αλιείας θα πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις των κάτωθι:

α) του Π.Δ 373/1985 (ΦΕΚ 131Α-22-07-1985) όπως ισχύει αναφορικά με τις προϋποθέσεις διεξαγωγής της αλιευτικής δραστηριότητας, την ποσότητα και το είδος των αλιευμάτων καθώς και την εποχή που διενεργείται η υπόψη αλιευτική δραστηριότητα.

β) των άρθρων 240 και 241 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Πατρών.

γ) του υπ’ αριθμ. 23 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (ΦΕΚ 231Β/ 01-03-2000) όπως ισχύει αναφορικά με τη χρήση του σκάφους (Α.Ε.Π, σωστικά μέσα, έκταση πλόων).

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ