spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαράνοια στην Σανγκάη: Κόσμος στα όρια της τρέλας - Κατοικίδια οδηγούνται στον...

Παράνοια στην Σανγκάη: Κόσμος στα όρια της τρέλας – Κατοικίδια οδηγούνται στον θάνατο

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Παράνοια στην Σανγκάη: Ο κόσμος στα όρια της τρέλας – Θανατώνουν γατιά και σκύλους για να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19

Αδιαννόητα πράγματα στην Κίνα. Οι αρχές φοβούμενοι την ανεξέλεγτη διασπορά του κορωνοϊού, κατέφυγαν σε μέτρα που αγγίζουν τα όρια της βαρβαρτότητας.

Από την μία υπάρχει καθολικό και αυστηρό lockdown, με τους ανθρώπους να μην έχουν την δυνατότητα να βγουν από την πόρτα του σπιτιού τους. Επίσης, φρίκη προκαλλεί η είδηση πως θανατώνονται σκυλάκια και γάτες των ιδιοκτητών που νοσούν από τον Covid-19.

Θανάτωση κατοικιδίων από τις κινέζικες αρχές!

Η παράνοια στην Σανγκάη, και τα ακραία μέτρα έχουν οδηγήσει τους κατοίκους της κινέζικης πόλης στα όρια της τρέλας. Οι σκηνές με τα όργανα της τάξης, που μαζεύουν τα ζώα από τους δρόμους, φορώντας στολές βιολογικού πολέμου αποτελούν ένα άκρως τρομολαγνικό θέαμα.

«Οι κάτοικοι της Σανγκάης έχουν χάσει το μυαλό τους. Είναι λες και ζουν στην κόλαση, δεν αντέχουν άλλο. Η πολιτική Covid-19 της Κίνας είναι επικίνδυνη», έγραψε ο Ian Bremmer, πολιτικός επιστήμονας, πρόεδρος και ιδρυτής του Eurasia Group, στο Twitter την Κυριακή, 10/04.

Το λοκντάουν, το οποίο ξεκίνησε στις 28/03, είναι το μεγαλύτερο στην Κίνα από τότε που ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και η πτώση της τιμής του πετρελαίου, που έχει προκαλέσει η επέλαση το κορωνοϊού στην χώρα.

Παράνοια στην Σανγάι - Lockdown - Covid 19 - Θανατώνονται κατοικίδια
Ασφυκτική η κατάσταση στην Σανγάι, λόγω των βάρβαρων και ακραίων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.
Η Μετάλλαξη «Όμικρον» υπαίτια… για έλλειψη τροφίμων

Αρκετοί κάτοικοι λαμβάνουν λαχανικά, κρέας και αυγά από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η μετάλλαξη «Όμικρον» και η επέκταση του lockdown, έχει προκαλέσει προβλήματα και στις υπηρεσίες παράδοσης, καθώς αρκετοί κάτοικοι παραγγέλνουν για να φάνε. Επίσης, έντονη δυσλειτουργία υπάρχει και στους ιστότοπους παντοπωλείων ακόμα και στο κρατικό δίκτυο διανομής προμηθειών.

«Παρακαλώ να λύσετε το πρόβλημα με τις παραδόσεις τροφίμων το συντομότερο δυνατό», έγραψε ένας χρήστης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Πρώτη φορά στη ζωή μου που πεινάω», έγραψε ένας άλλος.

Παράλληλα, παρατηρείται έντονη ανησηχία και για τις ανατιμήσεις, καθώς και για την εμφάνιση του πληθωρισμού στον πρωτογενή τομέα. Επιπλέον, μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για τον τρόπο επιβίωσης ηλικιωμένων ή κατοίκων χωρίς πολλές τεχνολογικές γνώσεις.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στην αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Λιου Μιν, αναπληρωτής διευθυντής της Δημοτικής Επιτροπής Εμπορίου της Σαγκάης.

Ο αντιδήμαρχος της Σανγκάης, δήλωσε νωρίτερα πως σήμερα Πέμπτη 14/4, η πόλη θα ανοίξει ορισμένες αγορές χονδρικής και καταστήματα τροφίμων. «Κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύσεις», είπε ο Τσεν Τονγκ.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γορίλας σε ρόλο Spiderman: Έφτασε μια ανάσα από τα μπαλκόνια κτηρίου – Βίντεο

Γορίλας σε ρόλο Spiderman: Έφτασε μια ανάσα από τα μπαλκόνια κτηρίου Κάτοικοι της πόλης Σαογκουάν στην Κίνα, έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού στις αρχές Δεκεμβρίου Ένας τεράστιος γορίλας βρέθηκε να σκαρφαλώνει...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ