spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟυαλία: Οι κατσίκες πολλαπλασιάστηκαν μετά την ακύρωση στειρώσεων λόγω πανδημίας

Ουαλία: Οι κατσίκες πολλαπλασιάστηκαν μετά την ακύρωση στειρώσεων λόγω πανδημίας

|

 

Φέτος διαπιστώνεται πως ο πληθυσμός της κατσίκας Κασμίρ, στη βόρεια Ουαλία, πολλαπλασιάστηκε καθώς ο κορωνοϊός ανάγκασε τις Αρχές να ακυρώσουν πρόγραμμα στειρώσεων. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου lockdown, οι κατσίκες κινήθηκαν και σε άλλες περιοχές.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία. Τα ζώα συνηθίζουν τους δρόμους και η παρουσία τους εκεί ενδέχεται να τα βάλει σε κίνδυνο όταν οι περιορισμοί θα αρχίσουν να αίρονται. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου άγριας ζωής του Great Orme το πρόγραμμα στειρώσεων που θα υλοποιούταν το καλοκαίρι αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει πως οι γεννήσεις αυξήθηκαν. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, το πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι τράγοι κατεβαίνουν στο Llandudno με τα κρύα του χειμώνα. Κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στα βοσκοτόπια ενώ άλλοι βρίσκονται στην άλλη άκρια της πόλης, πολύ μακριά σε σχέση με το που βρίσκονταν στο παρελθόν.

«Έχουν αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι κυκλοφορούν εξαιτίας του lockdown. Έχουμε ζητήσει από τους οδηγούς να προσέχουν», αναφέρει η Sally Pidcock, φύλακας του πάρκου.

Η ίδια ευελπιστεί πως όσο ζεσταίνει ο καιρός, και το ουαλικό lockdown συνεχίζει να μαλακώνει οι τράγοι θα βρουν τον δρόμο για τα βοσκοτόπια τους και αφού δεν υπάρχουν νέοι περιορισμού δεν θα μπουν στον πειρασμό να επιστέψουν σε τόσο μεγάλα κοπάδια.

Με πληροφορίες από Guardian
Πηγή: lifo

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ