spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ οικονομικός “θάνατος” των κυνηγετικών επιχειρήσεων

Ο οικονομικός “θάνατος” των κυνηγετικών επιχειρήσεων

|

Η κυβερνητική απόφαση της εξαίρεσης των κυνηγών από τις μετακινήσεις, οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό τους επαγγελματίες κυνηγετικών ειδών και ουσιαστικά βάζει οριστικό λουκέτο στα καταστήματα και τις εταιρείες του κλάδου. Τους θεωρεί «παράπλευρες» απώλειες του, ανεπισήμως, κηρυχθέντος πολέμου στο κυνήγι, χρησιμοποιώντας το λίαν ευαίσθητο και πρωταρχικό θέμα της υγείας του λαού, το «όπλο» του Covid-19.

Οπωσδήποτε δεν είναι οι μόνες επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά λόγω της πανδημίας. Είναι όμως από τις ελάχιστες που δεν μπορούν να αποδώσουν τα e-συστήματα πώλησης, όπως το click away ή το τηλεφωνικό ραντεβού, καθώς εκλείπει το αντικείμενο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών-κυνηγών, που δεν είναι άλλο από το κυνήγι.

Και για όσους δεν το γνωρίζουν, το 80% περίπου του ετησίου τζίρου των επιχειρήσεων κυνηγετικών ειδών, γίνεται στη περίοδο που ασκείται το κυνήγι, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Με κορυφαίο το 3μηνο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου.  

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία 1.400 καταστήματα και εταιρείες (εμπορίας, εισαγωγικές, εξαγωγικές, κατασκευαστικές)  με 7.000 απασχολούμενους, βρίσκονται με τη θηλειά στο λαιμό.

Παρά τις διαμαρτυρίες (ΠΕΒΕΚΕ, ΟΚΑΔΕ κ.α.) προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, καμία απάντηση δεν δόθηκε στη κατεύθυνση της επίλυσης του ζωτικού αυτού θέματος.

Ούτε η απώλεια εσόδων από τον κρατικό «κορβανά» με τη προστιθέμενη αξία (Φ.Π.Α.), από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται ετησίως από τους κυνηγούς, δεν συγκίνησε τους αρμοδίους.

Τα πάντα γίνονται θυσία στο βωμό για τη καταπολέμηση του κορονοϊού. Ακόμα και η επιβίωση των επαγγελματιών και των απασχολούμενων στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και μεταξύ αυτών του κυνηγετικού κλάδου. Με τη καθοριστική και βίαιη επέκταση των συνεπειών στην επιβίωση των οικογενειών τους.  

Σε σημείο που να αναλογίζεται ο πληγής επαγγελματίας. Καλό και θεάρεστο είναι να βγούμε ζωντανοί από την παγκόσμια υγειονομική κρίση, αλλά θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να ζούμε; Ή θα γνωρίσουμε ένα πρωτόγνωρο και ιδιόμορφο «θάνατο»;

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ