spot_img
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι “ζωόφιλοι” στοχοποιούν η ΕΛ.ΑΣ. υπακούει…

Οι “ζωόφιλοι” στοχοποιούν η ΕΛ.ΑΣ. υπακούει…

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Σε ένα κρεσέντο εμπάθειας κατά των κυνηγών, η γνωστή και μη εξαιρετέα Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των κουτιών μεταφοράς των κυνηγόσκυλων, ενώ παράλληλα επιχειρεί να δώσει οδηγίες στην Ελληνική Αστυνομία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το, κατά την ίδια, σοβαρό αυτό ζήτημα!

 

Η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. με ημερομηνία 21 Οκτωβρίου δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία, αν αμέσως μετά την παραλαβή της η ΕΛ.ΑΣ. δεν έσπευδε να στείλει νέα “ενημέρωση” προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, για ενδελεχείς ελέγχους στα αυτοκίνητα τα κυνηγών που μεταφέρουν σκυλιά. 

Η ΕΛ.ΑΣ., όμως, στέκεται… σούζα μπροστά στις επιταγές της Π.Φ.Π.Ο.
Είναι κι αυτό ένα δείγμα των χαλεπών καιρών και της τεράστιας παρακμής που ζει αυτή η χώρα.

Χωρίς καμία αφορμή
Χωρίς να έχει υπάρξει ή να έχει καταγγελθεί κάποιο περιστατικό κακοποίησης κυνηγόσκυλων που μεταφέρονται σε σκυλόκουτα, οπότε και θα είχε κάθε λόγο η “αγαπημένη” αυτή οργάνωση των “ζωόφιλων” να αρπάξει την ευκαιρία και να βάλει κατά των κυνηγών, η επιστολή της αυτή θεωρείται ως ένα μέσο πίεσης προς την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την κυβέρνηση, με απώτερο στόχο τη δυσφήμιση των κυνηγών και της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Αποδέκτες των οδηγιών, είναι τα αρμόδια Υπουργεία, οι Εισαγγελείς και η Αστυνομία.
Μάλιστα, με την επιστολή τους οι “ζωόφιλοι”, “διαπιστώνουν”, εν είδει υπέρτατου κριτή, ότι οι κλούβες μεταφοράς των κυνηγόσκλυλων είναι ακατάλληλες.
Μάλιστα, για τα καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, αποφαίνονται, ότι, τα κλουβιά είναι “μικρών διαστάσεων και τα σκυλιά δεν μπορούν να σταθούν όρθια, ούτε να συστρέψουν το σώμα τους, αλλά ούτε και να έχουν πρόσβαση σε νερό”.
Επιπλέον, η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι τα ζώα “κινδυνεύουν να σκοτωθούν σε περίπτωση ατυχήματος, αναπνέουν καυσαέρια, ενώ ανάλογα με τον καιρό ζεσταίνονται ή κρυώνουν υπερβολικά”.

 

bobolaki
Eκτός από τα σεμινάρια στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ., η κ. Μπομπολάκη έστειλε
επιστολή στους  ανωτέρους τους για τα σκυλιά των κυνηγών.

 

Υποκαθιστούν και τους εισαγγελείς
Ακόμη, μέσω της επιστολής τους, οι “ζωόφιλοι” επιδίδονται και στην… εφαρμογή εισαγγελικών καθηκόντων, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι τα παραπάνω συνιστούν το “αδίκημα του βασανισμού των ζώων, το οποίο επισύρει βαρύτατες ποινές που φτάνουν μέχρι και τη φυλάκιση”.
Η ασύλληπτης τεκμηρίωσης επιστολή καταλήγει με οδηγίες προς την Τροχαία, Αστυνομία και Χωροφυλακή (!!! καταργημένη από το 1984), ζητώντας συνεχή διενέργεια ελέγχων και παραδειγματική τιμωρία των παραβατών.
Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που γίνεται καταγγελία από φιλοζωικές οργανώσεις οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν άμεσα αντανακλαστικά, λες και φοβούνται ότι κάποιος θα τους μαλώσει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Κανένα έλεος στους παραβάτες
Αλήθεια, από όλους αυτούς τους φορείς στους οποίους έχει αποσταλεί η εν λόγω επιστολή (όλα τα υπουργεία, εισαγγελικές αρχές και οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας), έχουν ασχοληθεί έστω και μία φορά σοβαρά με τυχόν ανακρίβειες που μπορεί να εμπεριέχονται σε αυτήν;
Έχει ασχοληθεί σοβαρά, έστω μία φορά, ένας φορέας και να απαντήσει βάζοντας στη θέση τους όλους αυτούς, που καταγγέλλουν ότι κατεβάσει καθενός το κεφάλι;

Υπάρχει υπηρεσία που να “φιλτράρει” τις καταγγελίες και να αξιολογεί αυτές που έχουν βάση και να μην ασχολείται με ότι αβάσιμο φανταστεί ο καθένας, παριστάνοντας ακόμη και τον εισαγγελέα αλλά και τον δικαστή;
Δυστυχώς όχι, και για αυτόν το λόγο έπειτα από οποιαδήποτε καταγγελία όλοι οι κυνηγοί μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, ενώ δεν υπάρχει καμία συγκροτημένη αντίδραση από την οργανωμένη κυνηγετική κοινότητα απέναντι σε τέτοιου είδους γελοιότητες.
Βεβαίως και δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε τους ηλίθιους που μεταφέρουν τα σκυλιά τους σε επικίνδυνα σκυλόκουτα, όμως η αλήθεια είναι πως αυτοί είναι ελάχιστοι και οι πρώτοι που τους καταδικάζουν είναι οι ίδιοι οι κυνηγοί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών μεταφέρει τα σκυλιά με τρόπο που διασφαλίζει τους κανόνες ευζωίας.

 

 

Το έγγραφο με τις   οδηγίες της Π.Φ.Π.Ο. προς τους αρμόδιους Υπουργούς,
τους Εισαγγελείς και την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει ένα πρόβατο μέσα από την αυλή ενός σπιτιού – Βίντεο

Η Ρουμανία παλεύει με το πρόβλημα της αρκούδας Αρκούδα εισβάλλει σε αυλή ενός νοικουριού και αρπάζει στο στόμα ένα πρόβατο Μια αρκούδα βιντεοσκοπήθηκε να αρπάζει ένα...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ