spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της Ισπανίας ανακοινώνουν κινητοποιήσεις για το νόμο ευζωίας των...

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της Ισπανίας ανακοινώνουν κινητοποιήσεις για το νόμο ευζωίας των ζώων συντροφιάς

|

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της Ισπανίας ανακοινώνουν κινητοποιήσεις για το νόμο ευζωίας των ζώων συντροφιάς

Ο κλάδος του κυνηγιού στην Ισπανία αισθάνεται προδομένος και ετοιμάζει κινητοποιήσεις κατά του PSOE για αθέτηση της δέσμευσης για εξαίρεση του κυνηγιού από το Νομοσχέδιο για τα Δικαιώματα των Ζώων

Η Βασιλική Ισπανική Κυνηγετική Ομοσπονδία (RFEC) προειδοποιεί ότι οι κυνηγετικές ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσουν επικείμενες κινητοποιήσεις και θα φέρουν ξανά την «πορτοκαλί παλίρροια» των κυνηγών στους δρόμους, όπως συνέβη στις 20 Μαρτίου, εάν δεν αποκλειστούν από την κυνηγετική δραστηριότητα του Νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των ζώων που ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών της κυβέρνησης της Ισπανίας την 1η Αυγούστου και αυτό θα σήμαινε το τέλος του κυνηγιού υποβάλλοντάς το σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση νομικής ανυπεράσπιστης.

Έτσι, η RFEC και οι Αυτόνομες Ομοσπονδίες, οι οποίες μετά την έγκριση του προγράμματος Animal Law την 1η Αυγούστου δημιούργησαν μια ειδική επιτροπή εργασίας για την προετοιμασία ενός οδικού χάρτη, ενάντια σε ένα κείμενο που θα ήταν θανατηφόρο για τη δραστηριότητα. Συμφώνησαν να προετοιμάσουν ένα ημερολόγιο αξιώσεων και κινητοποιήσεις στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν ευθέως για τη θέση του PSOE, που δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες του σε σχέση με τον αποκλεισμό του κυνηγιού από αυτό το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου, μετά από συνάντηση εργασίας με την RFEC στην εθνική της έδρα, το PSOE ανέλαβε να αποκλείσει τα ζώα εργασίας από το κυνήγι από το Νομοσχέδιο για τα Δικαιώματα των Ζώων. Εκ μέρους των Σοσιαλιστών, ο Santos Cerdán, Γραμματέας Οργάνωσης του PSOE, και ο Juan Francisco Serrano, εκπρόσωπος για τη Γεωργία του PSOE στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων, παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

 Ακριβώς, ο ίδιος ο Juan Francisco Serrano δήλωσε δημόσια στις 23 Ιουνίου σε ένα Animal Welfare Conference, που διοργανώθηκε από το Artemisan Foundation και την El Mundo, ότι η θέση του PSOE θα ήταν «οι κυνηγετικοί σκύλοι» να μείνουν εκτός σχεδίου. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα κυνηγετικό σκύλο ή ένα σκύλο εργασίας στο αγρόκτημα, με ένα ζώο συντροφιάς όπως αυτό μιας πόλης».

Ωστόσο, στο κείμενο που εγκρίθηκε αργότερα την 1η Αυγούστου από το Υπουργικό Συμβούλιο, το κυνήγι δεν αποκλείεται ούτε λαμβάνονται υπόψη αυτές οι σκέψεις. Αυτή η έκδηλη παραβίαση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν και η έλλειψη σεβασμού για τον τομέα του κυνηγιού προκάλεσαν βαθιά αγανάκτηση στους κυνηγούς σε όλη την Ισπανία, οι οποίοι θα κινητοποιηθούν ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που καταρτίστηκε χωρίς συναίνεση και ενάντια στην αντικυνηγετική παρέκκλιση του PSOE.

Υπό αυτή την έννοια, η επιτροπή που δημιουργήθηκε από την RFEC και τις Αυτόνομες Ομοσπονδίες ετοιμάζει έναν οδικό χάρτη για να συντονίσει τις δράσεις διαμαρτυρίας στο δρόμο που θα διεξαχθούν σύντομα, ενώ παράλληλα ζητά την υποστήριξη άλλων τομέων ενόψει της έντονης κοινωνικής απόρριψης που έχει προκαλέσει ένας Νόμος για τα Ζώα που έχει την αντίθεση του αγροτικού κόσμου, των κτηνιατρικών συλλόγων, των επιστημόνων, των οικολόγων και των φυσιολόγων και των ενώσεων και δραστηριοτήτων που ενώνονται γύρω από τη φύση και τα ζώα.

Πηγή: clubcaza

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο

Ισπανία: Μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο Ένας μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο και στη συνέχεια χτυπήθηκε από αυτοκίνητο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ