spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι αγρότες βάζουν ραδιόφωνο στα χωράφια για να διώχνουν τα αγριογούρουνα!

Οι αγρότες βάζουν ραδιόφωνο στα χωράφια για να διώχνουν τα αγριογούρουνα!

|

 

Με μουσική διώχνουν τα αγριογούρουνα οι αγρότες της Φαρκαδόνας, στα Τρίκαλα. Μεγάλο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στον Δήμο Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων -βρίσκεται ανάμεσα σε Τρίκαλα και Λάρισα.

 

Και αφού είδαν και απόειδαν, για να τα απωθήσουν από τις καλλιέργειες καλαμποκιού και να γλιτώσουν από τις ζημιές-καταστροφές, βρήκαν έναν πρωτότυπο, αν μη τι άλλο, τρόπο: Τοποθετούν ραδιόφωνα με μουσική στα χωράφια τους!

Στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, δηλαδή, αν βρεθεί κάποιος νύχτα, θα νομίζει πως βρίσκεται σε κέντρο διασκέδασης! Οι αγρότες, ωστόσο, δεν διασκεδάζουν καθόλου… 

Όπως αναφέρει το “tv10”, πήραν τα ραδιόφωνα από τα σπίτια τους και τα μετέφεραν απ’ άκρη σε άκρη στις καλλιέργειες, για να τις σώσουν από τα αγριογούρουνα, που άρχισαν να κατηφορίζουν στα πεδινά σε αναζήτηση τροφής.

Οι ζημιές που προκαλούν είναι μεγάλες, με τους αγρότες να φοβούνται για ολοκληρωτική καταστροφή. Κάτι αντίστοιχο, δε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σημειώθηκε και τα προηγούμενα χρόνια, όταν αφανίστηκαν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ