spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ μικρός που μεγαλώνει με κυνήγι και κυνοφιλία

Ο μικρός που μεγαλώνει με κυνήγι και κυνοφιλία

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Έκανε 1.000 χιλιόμετρα, κοιμήθηκε στο κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του γεμάτος, αφού κατάφερε στα επτά του χρόνια να ανέβει στο βάθρο των νικητών, με τον αγαπημένο του σκύλο, “Πόιζον”!

 

Του Δημήτρη Μιλτιάδη

 

Είναι ο Αποστόλης Πεζίκογλου, από την Σουρωτή Θεσσαλονίκης, που ετοιμάζεται να πάει στη δεύτερη τάξη του Δημοτικού, που θέλει να γίνει… επιχειρηματίας, χωρίς ακόμη να έχει επιλέξει το αντικείμενο όπου θα δραστηριοποιηθεί, αλλά από τώρα δηλώνει: “ό,τι και να γίνω, όταν μεγαλώσω, το σίγουρο είναι πως θα είμαι κυνηγός!”.

 

Με ένα Μπιγκλ Μπράνκο

 

Το έπαθλο, που πήρε ο επτάχρονος Αποστόλης, ήταν η δεύτερη θέση στην κατηγορία νεαρών χειριστών, στην έκθεση που διοργάνωσε πρόσφατα ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος. Ήταν η έκθεση καθαρόαιμων σκύλων, το Mountain Dog Show 2020, που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουλίου, στην ορεινή Φωκίδα, με την υποστήριξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των Δήμων Δελφών-Δωρίδας.

Ο μικρός, κατέβηκε στο τερέν με τον “Πόιζον”, τον εξάχρονο “Μπιγκλ Μπράνκο”, που είναι και η… αδυναμία του! Μπήκε στο τερέν, τον οδήγησε με σιγουριά, τον παρουσίασε στους κριτές με όλους τους προβλεπόμενους… τύπους και στο τέλος είχε τη χαρά να ακούσει το όνομά του, στη δεύτερη θέση των νικητών. Η παρουσία του στο βάθρο των νικητών ήταν το ίδιο σοβαρή, όπως και η καθοδήγηση του σκύλου του στο τερέν. Συγκινημένος, από αυτό που κατάφερε, συγκράτησε το χαμόγελό του, που το σκόρπισε απλόχερο, μόνο όταν κατέβηκε από εκεί, για να πνιγεί στα φιλιά από τους γονείς και την αδελφή του, που τα “συγχαρητήριά” τους, του τα μοίρασαν με την αγκαλιά τους.

Ο μικρός Αποστόλης, έτρεξε στην κατηγορία νεαρών χειριστών σκύλων 6, που είναι για κυνηγόσκυλα, όπου μπορούν να διαγωνιστούν παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών. Κι αυτός, στην πρώτη του συμμετοχή, στα επτά του χρόνια, κατάφερε να μπει στους νικητές και να πάρει το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο.

 

Οικογενειακή υπόθεση

 

Αυτή η διήμερη εκδήλωση ήταν… οικογενειακή υπόθεση, αφού ο Αποστόλης κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη παρέα με τον πατέρα του, Μιχάλη, τη μητέρα του, Σμαράγδα και την μικρότερη αδελφή του, Μαρία.

Τα δύο αδέλφια έχουν μάθει από τα πρώτα τους βήματα την αγάπη για τα σκυλιά, αφού ο πατέρας τους τα παίρνει μαζί του σε εκπαιδευτικές εξορμήσεις που κάνει στα βουνά με τα δικής τους εκτροφής “Μπιγκ Μπράνκο”.

Ο κ. Πεζίκογλου, με τα σκυλιά του έχει κερδίσει πολλές “πρωτιές” σε αγώνες ιχνηλατών, αλλά στην έκθεση της Φωκίδας, πήρε την τέταρτη θέση. Αυτό, δεν πέρασε… ασχολίαστο από την κόρη του, Μαρία, που βλέποντας τον πατέρα του στο βάθρο, φώναξε: “Καλά, ρε μπαμπά, τελευταίος;”, για να λυθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι στα γέλια. Βέβαια, η πεντάχρονη ήταν λίγο… χολωμένη, αφού νωρίτερα είχε βάλει τα κλάματα, γιατί, λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε και εκείνη να πάρει μέρος στους αγώνες. Πάντως, με τα… δάκρυά της, η μικρή κέρδισε μία… πόζα με το σκύλο τους, στο τερέν.

 

Από την ηλικία των 4 ετών

 

Ο Αποστόλης, ακολουθεί τον πατέρα του από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Έχει κοιμηθεί σε καταφύγια, έχει περπατήσει σε βουνά με μεγάλο υψόμετρο και χαμηλές θερμοκρασίες, έχει μάθει να ξεχωρίζει τα δένδρα, να βρίσκει τις “κακαράντζες” του λαγού στο έδαφος. Έχει, δηλαδή, μυηθεί από τα γεννοφάσκια του στο κυνήγι και την κυνοφιλία, αλλά και την αγάπη για τη φύση. Έχει μείνει στην… ιστορία η παρατήρησή του σε ηλικιωμένο φίλο του πατέρα του, που είναι μανιώδης καπνιστής, πριν δύο χρόνια:

-“Κύριε, Τάκη, προσοχή με τα τσιγάρα σας! Θα βάλετε φωτιά στο δάσος!”, ήταν η παρατήρησή του, σε μία καλοκαιρινή εκπαιδευτική έξοδό τους. Ως… ανέκδοτο έχει περάσει και στις τάξεις των μελών της διαδικτυακής Ομάδας Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών (ΟΕΛ), η παρέμβαση του Αποστόλη, τετράχρονου τότε, σε ενημερωτική εκδήλωση για τους ιχνηλάτες. Ο μικρός παρακολουθούσε στα πρώτα καθίσματα αφοσιωμένος την αναφορά του εισηγητή για τα προσόντα των καλών λαγόσκυλων, όταν ξαφνικά κάποιος διέκοψε την ομιλία για να ενημερώσει ότι ένα αυτοκίνητο εμπόδιζε κι έπρεπε να απομακρυνθεί. Για λίγες στιγμές, επικράτησε φασαρία, οπότε ο πιτσιρικάς, σηκώθηκε, χτύπησε παλαμάκια με τα χεράκια του και είπε: “Ωραία, ο οδηγός πήγε να πάρει το αμάξι, εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε!”.  

 

Κορυφαίες διακρίσεις και στο σκάκι

 

Ο Αποστόλης, είναι άριστος μαθητής, αλλά έχει κορυφαίες διακρίσεις και σε αγώνες σκάκι. Οι δάσκαλοί του τον επιβράβευσαν αρκετές φορές, γιατί εκπροσώπησε επάξια το σχολείο του, αλλά πάντα, στα διαλείμματα, ο μικρός δεν παραλείπει να υπενθυμίζει στους φίλους του που τον περικυκλώνουν στα “πηγαδάκια”, ύστερα από κάθε επιτυχία του, “τα καταφέρνω, επειδή είμαι κυνηγός!”.

Στην κάθοδο στην Φωκίδα, μαζί με την οικογένεια Πεζίκογλου, κατέβηκε και ο φίλος τους, Κώστας Στάμος, από τον Κολινδρό Πιερίας, με δύο Σεγκούτσι του. Ο ίδιος, μάλιστα, κατάφερε στην κατηγορία των κυνηγετικών σκύλων, να πάρει τη δεύτερη θέση, το Σάββατο, και την πρώτη την Κυριακή. Ο μικρός, Αποστόλης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί το φίλο του πατέρα του, για αυτή την επιτυχία και υποσχέθηκε ότι τα… επινίκιά τους θα τα γιορτάσουν με ένα τρικούβερτο γλέντι, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, που αρχίζει το κυνήγι του λαγού! Πάντως, όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι, ότι ο επτάχρονος μεγαλώνει με το κυνήγι και την κυνοφιλία και ίσως η περίπτωσή του να σηματοδοτεί το δρόμο για την ανάκαμψη της κυνηγετικής οικογένειας, που, δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται και στατιστικά, χρόνο με το χρόνο φυλλορροεί όλο και περισσότερο!

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To «SGKmarket.gr» στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024»

To «SGKmarket.gr» στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» Άλλη μια επιχείρηση συνυφασμένη με τη φύση και το κυνήγι θα βρίσκεται και φέτος στη μεγάλη γιορτή των κυνηγών,...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ