spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ αγριόχοιρος δεν είναι παιχνίδι! (Προσοχή, σκληρές εικόνες!)

Ο αγριόχοιρος δεν είναι παιχνίδι! (Προσοχή, σκληρές εικόνες!)

|

 

Την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου 2021, οι κυνηγοί του τμήματος Μοζέλα μαζεύτηκαν για τo συνηθισμένo τους κυνήγι αγριόχοιρου. Στον ευχάριστο καιρό της άνοιξης, οι τουφεκιές που ακούστηκαν αρκετές φορές και ο ενθουσιασμός από τα γαβγίσματα των σκυλιών που οδηγούν στα πευκοδάση, σηματοδότησε την κίνηση του κάπρου.

Ο παλαιότερος κυνηγός της ομάδας -που κυνηγούσε για 60 χρόνια- είδε τον αγριόχοιρο 50 κιλών να κινείται προς αυτόν και τον πυροβόλησε. Δεν τον πέτυχε, με αποτέλεσμα ο κάπρος να στραφεί προς τον κυνηγό κινούμενος προς αυτόν. Πυροβόλησε για δεύτερη φορά, αλλά η σφαίρα έπληξε την ωμοπλάτη του κάπρου.

Δεν είχε χρόνο να οπλίσει ξανά, είχε ήδη το καπρί δίπλα στο αριστερό του πόδι, και ένα χτύπημα πάνω από το γόνατό του, έκοψε το μηρό του κατά μήκος 10-15 εκατοστά. Το τραυματισμένο αρσενικό έχασε σύντομα τις αισθήσεις του και έπεσε, ώσπου τα σκυλιά το πλησίασαν.

Οι συνάδελφοι κυνηγοί έσπευσαν στον τραυματία για βοήθεια. Το κυνήγι σταμάτησε, κλήθηκε ασθενοφόρο και ο βετεράνος κυνηγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο κρεβάτι και γιατί τα τραύματα για να επουλωθούν χρειάζονται δύο μήνες ακόμη και με προσεκτική θεραπεία. Στην Ουγγαρία, τα σκυλιά αποτελούν συνήθως θύματα αγριόχοιρων, αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις περιπτώσεις, επειδή μπορεί επίσης να συμβούν τραυματισμοί και σε έμπειρους κυνηγούς.

  

 

 

 

Πηγή: Vadaszlap

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ