spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝορβηγία: Πολική αρκούδα κατασπάραξε 38χρονο σε κατασκήνωση!

Νορβηγία: Πολική αρκούδα κατασπάραξε 38χρονο σε κατασκήνωση!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Σοκ έχει προκαλέσει στη Νορβηγία η είδηση του θανάτου ενός 38χρονου από πολική αρκούδα στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.

 

Ο Ολλανδός Γιόχαν Γιάκομπους Κούτε έχασε τη ζωή του σε άλλη μια επίθεση αρκούδας, ενώ κοιμόταν στο αντίσκηνό του σε κατασκήνωση κοντά στην πόλη Λονγκγιερμπάιεν, περίπου 1.280 χλμ. από το Βόρειο Πόλο. Ο 38χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια της επίθεσης και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο πυροβόλησαν κατά της αρκούδας, που βρέθηκε αργότερα νεκρή στο χώρος στάθμευσης τοπικού αεροδρομίου.

Ήταν η έκτη φονική επίθεση αρκούδας εδώ και σχεδόν 50 χρόνια στην περιοχή του Σβάλμπαρντ, όπου οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους να φέρουν μαζί τους όπλα όταν κυκλοφορούν εκτός αστικών περιοχών. Στο αρχιπέλαγος αυτό ζουν περί τις 1.000 πολικές αρκούδες, που είναι προστατευόμενο είδος από το 1973. Σύμφωνα με ειδικούς με το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική έχουν συρρικνωθεί οι κυνηγότοποι των πολικών αρκούδων, που τρέφονται σε μεγάλο βαθμό με φώκιες, ωθώντας τες να προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής.

 

Πηγή: kontranews

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To «SGKmarket.gr» στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024»

To «SGKmarket.gr» στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» Άλλη μια επιχείρηση συνυφασμένη με τη φύση και το κυνήγι θα βρίσκεται και φέτος στη μεγάλη γιορτή των κυνηγών,...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ