spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταNόμος Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς: Το βροντερό όχι της κοινωνίας

Nόμος Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς: Το βροντερό όχι της κοινωνίας

|

 

Το 85% αγγίζει η άρνηση της κοινωνίας στην πρόθεση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει την υποχρεωτική στείρωση στο σχέδιο νόμου, που έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση και αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Μπορεί οι αρμόδιοι για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς να έψαξαν αρκετά για να βρουν την Σολομώντειο λύση, ωστόσο αυτό που αποδείχτηκε περίτρανα, είναι ότι κάποιες φορές δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Ισχυρό και ξεκάθαρο το μήνυμα που έλαβε η κυβέρνηση και αυτό που μένει είναι να μας αποδείξει ότι αυτά που γράφτηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για το συγκεκριμένο θέμα και αναφέρονται σε μεθοδεύσεις συντεχνίες, οικονομικά συμφέροντα κ. α., δεν είναι τίποτα περισσότερο από σχόλια κακοπροαίρετων που ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία για να καταφερθούν ενάντια στην κυβέρνηση.

Άλλωστε αυτό επιτάσσει και η δημοκρατία. Η πλειοψηφία του λαού παίρνει τις αποφάσεις και αυτό οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να το σεβαστούμε. Σε διαφορετική περίπτωση, ισχύουν άλλα καθεστώτα τα οποία δυστυχώς τα βίωσαν προηγούμενες γενιές σε αυτή την χώρα και κάποιοι έδωσαν ακόμα και την ζωή τους για να επιστρέψουμε σε δημοκρατικό πολίτευμα.

Η Πέμπτη 20 Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την συμμετοχή των πολιτών στην δημόσια διαβούλευση που αφορά στο σχέδιο νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς που θα προωθηθεί στην βουλή, ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες μέχρι να πάρει την τελική μορφή του και να αποτελέσει νόμο του κράτους.

Η λογική και η λειτουργία της δημοκρατίας υποδεικνύουν ότι το επίμαχο άρθρο για την υποχρεωτική στείρωση θα παραλειφτεί. Καθώς και κάποια άλλα άρθρα και παράγραφοι με βάση τις θέσεις που διατυπωθήκαν από την πλειοψηφία των πολιτών. Ο κόσμος “μίλησε” και η σημερινή δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ