spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέο τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία: Kυκλοφορεί αύριο Σάββατο 2 Απριλίου

Νέο τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία: Kυκλοφορεί αύριο Σάββατο 2 Απριλίου

|

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022»

Η καρδιά του κυνηγίου «χτυπά» στο M.E.C.

Στις 8-10 του Απρίλη, στο εκθεσιακό κέντρο της Παιανίας, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή των κυνηγών, η έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022».

Οι κυνηγοί του μέλλοντος

Ο Απρίλιος είναι ο σημαντικότερος μήνας για το σχεδιασμό του κυνηγίου της νέας περιόδου.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόιντερ Μεγάλης Έρευνας & Έρευνας κυνηγίου

Ανδαλουσία 15-18 Φεβρουαρίου 2022

Η Ελλάδα ξανά στην κορυφή

Με χρυσά γράμματα γράφτηκαν ακόμη μία φορά οι σελίδες της ελληνικής κυνοφιλίας, κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που διεξήχθησαν στα πανέμορφα και αχανή τερέν του Ισπανικού νότου, εκεί όπου τα ελληνικά πόιντερ κάλπαζαν σάν τα περίφημα άλογα της Ανδαλουσίας φαίρνοντας ξανά στην κορυφή την Ελλάδα.

Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα αγγλικών σέττερ μεγάλης έρευνας και έρευνας κυνηγίου

Ισπανία Marchena 15-18 Φεβρουαρίου 2022

H απάντηση που έδινα σε γνωστούς και φίλους όταν γύρισα από την Ισπανία, σχετικά με το πως είδα τα σέττερ στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν ήταν καθόλου ενθουσιώδης. Όχι γιατί δεν υπήρχαν σέττερ που μου άρεσαν, το αντίθετο μάλιστα… Διαπίστωσα όμως, ότι λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο τα πραγματικά μεγάλα σέττερ, οι αληθινοί εκπρόσωποι της φυλής, οι σκύλοι που εντέλει θα μπορέσουν να τραβήξουν μπροστά τη φυλή, που για αρκετό καιρό παρουσιάζει μία στασιμότητα, για να μην πω πτώση.  

ΚΥΝΗΓΙ

Κυνήγι για φτωχά βαλάντια

Ο κορωνοϊός, ο πόλεμος και η συνεχιζόμενη κρίση αδειάζουν το πορτοφόλι και δυσκολεύουν τους κυνηγούς.

Ένα χρόνο «κυνηγετικά» σοφότερος

Είναι τώρα κάτι μέρες, που κλείνω τα μάτια και φέρνω στο μυαλό μου εκείνη την πρώτη ανατολή της 20ής Αυγούστου και πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω πως πέρασαν τόσοι μήνες από τότε. Θυμάμαι το χάραμα της παραμονής, τον ήλιο να σκάει στον Θεσσαλικό κάμπο, τις φάσσες που κατέβηκαν σαν αεροπλάνα από το βουνό και τα πρώτα τρυγόνια που μου πήραν το καπέλο στα λιόσπορα και όλα φαίνονται σαν χθες.

ΤΡΥΓΟΝΙ

Με αφορμή τα απριλιάτικα τρυγόνια

Έρχονται κάθε Απρίλη και θα έρχονται εσαεί και θα τα βλέπουν οι γενιές των κυνηγών να διασχίζουν αγέρωχα τον ουρανό της πατρίδας μας. Είναι τα τρυγόνια, τα ριψοκίνδυνα μεταναστευτικά πουλιά, τα «τρωτά» κατά την Κομισιόν.

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ

Ο πιο δύσκολος μήνας για τους λαγοκυνηγούς

«Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα λαγόσκυλο, κάντο τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο», έλεγαν οι παλιοί κυνηγοί. Γνώριζαν, εμπειρικά, πως αυτό το χρονικό διάστημα οι καιρικές συνθήκες έβαζαν τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας στις… μύτες των ιχνηλατών.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Μαθητευόμενοι ιχνηλάτες

Μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου και μεσολαβώντας μία μικρή αποχή από τους κυνηγότοπους για την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής του αγαπημένου μας θηράματος, έπεται η εκπαίδευση των νεαρών σκύλων που θα ενταχθούν εκ νέου στο δυναμικό. Κι αυτό φυσικά για όλους όσους αποτελούν τους δημιουργούς των κυνηγόσκυλων, κάτι που αναμφισβήτητα παράγει την απόλυτη ηθική ικανοποίηση ενός κυνηγού.

ΥΔΡΟΒΙΑ

Ποτέ ξανά τέτοια χρονιά…

«Πικρό» ποτήρι για τους βαλτοκυνηγούς

Αποφασισμένος να γράψω αυτό το άρθρο, χρειάστηκα την πολύτιμη βοήθεια μέσα από τις αναμνήσεις γηραιότερων κυνηγών, όπως επίσης και τις καταγεγραμμένες παρατηρήσεις νεότερων. Από όλες αυτές τις μαρτυρίες είναι φανερό, πως αρκετές χρονιές και στο παρελθόν προέκυψαν «ζεστές» περίοδοι στην καρδιά του χειμώνα, ωστόσο είχαν αρχή και τέλος…

ΟΠΛΑΒΛΗΤΙΚΗ

BENELLI VINCI SPEEDBOLD

Ακρίβεια, ταχύτητα και πρωτοπορία

Μία ενδιαφέρουσα προσφορά της Benelli για τους κυνηγούς του αγριόχοιρου και όχι μόνο.

Μονή σκανδάλη

Μηχανικές vs Αδρανείας

Η μονή σκανδάλη πλέον θεωρείται κάτι δεδομένο. Λίγοι είναι οι κυνηγοί που επιμένουν στις διπλές. Αν λάβουμε υπόψη ότι στην πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι αυτογεμών, τότε εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επικράτησε η μονή σκανδάλη.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσσωμη η ηγεσία των κυνηγών στην «Κυνηγεσία 2024»

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024! Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» έδωσε βροντερό «παρών» σύσσωμη η ηγεσία της κυνηγετικής οικογένειας, από την Συνομοσπονδία και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ