spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΝέα τροπή στο κυνηγετικό ατύχημα της Γαλλίας: Η σφαίρα δεν βρήκε το...

Νέα τροπή στο κυνηγετικό ατύχημα της Γαλλίας: Η σφαίρα δεν βρήκε το αγριογούρουνο και ταξίδεψε…«αδέσποτη»

|

Μια 25χρονη πεζοπόρος σκοτώθηκε το Σάββατο από «αδέσποτη» σφαίρα ενώ περπατούσε με τον σύντροφό της σε σηματοδοτημένο μονοπάτι. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε την Τρίτη μια 17χρονη κοπέλα που θεωρείται ύποπτη ότι βρίσκεται πίσω από τον θανατηφόρο πυροβολισμό.

Κάποιες πρόσθετες πληροφορίες κυκλοφόρησαν στα γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου BFM TV, για το τραγικό κυνηγετικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Καντάλ και που οδήγησε στον θάνατο μιας 25χρονης πεζοπόρου.

Μια 25χρονη που περπατούσε με τον σύντροφό της πυροβολήθηκε το Σάββατο γύρω στις 3 το μεσημέρι στο Cassaniouze στο Cantal. Μία νεαρή κυνηγός, που συμμετείχε σε κυνήγι αγριόχοιρου, πυροβόλησε θανάσιμα την πεζοπόρο.

Η πεζοπόρος προχωρούσε με τον σύζυγό της σε μονοπάτι σε ένα κομμάτι έλατων με χαμηλή φωτεινότητα όταν χτυπήθηκε από ένα θραύσμα σφαίρας.

Όσον αφορά το κυνήγι που διεξήχθη στην ίδια περιοχή, είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας και η σήμανση είχε πραγματοποιηθεί σωστά. Οι πινακίδες που αναγγέλλουν το κυνήγι σε εξέλιξη είχαν τοποθετηθεί στις 2 μ.μ. πριν ξεκινήσει το κυνήγι στις ιδιότητες περιοχές, αλλά το ζευγάρι των περιπατητών ήταν προφανώς ήδη στο δάσος πριν από τις 14:00, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ήταν εντός της περιμέτρου όπου διεξήχθη το κυνήγι και το σημείο του «ατυχήματος».

Ο φερόμενος ως δράστης, μια 17χρονη νεαρή, παρουσιάστηκε στον ανακριτή του δικαστηρίου Aurillac το πρωί της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου.

Μετά από δύο ημέρες στην αστυνομία, ο εισαγγελέας της Aurillac, Paolo Giambiasi, ανακοίνωσε την αναβολή του το βράδυ της Δευτέρας. Κατά τη διάρκεια αυτής, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση με απαγόρευση κατοχής ή οπλοφορίας.

Η νεαρή ισχυρίζεται ότι στόχευε έναν κάπρο

Κατά την ακρόασή της, η οποία παρατάθηκε τη Δευτέρα, εξήγησε ότι «στόχευσε σε έναν κάπρο, πυροβόλησε και μετά άκουσε την κραυγή ενός άνδρα πάνω στο μονοπάτι». Ισχυρίζεται ότι πήγε γρήγορα στο σημείο όπου βρισκόταν το θύμα.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνές τους για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται μία ή περισσότερες ευθύνες σε αυτό το ατύχημα.

Σε συνέντευξή τους, οι μάρτυρες και οι κυνηγοί που συμμετείχαν στο κυνήγι εξήγησαν ότι «έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια αυτού του κυνηγιού». «Οι δικαστικές έρευνες θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα στον προσδιορισμό των θέσεων και των χρόνων πυροβολισμού κατά τη διάρκεια αυτού του συμβάντος», καταλήγει η αναφορά.

Η νεκροτομή της σορού έγινε την Τρίτη

Η πεζοπόρος χτυπήθηκε από πυροβολισμό στην αριστερή πλευρά του σώματός της. Το θύμα στην αρχή είχε τις αισθήσεις του, είπε ο εισαγγελέας. Ωστόσο, πέθανε γρήγορα επί τόπου, παρά τις πρώτες βοήθειες που της έδωσε ο άνδρας που τη συνόδευε.

Η νεκροψία-νεκροτομή της σορού θα πραγματποιηθεί αυτήν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το πρωί. Αυτό που μένει να φανεί από τις έρευνες που γίνονται, είναι αν η σφαίρα χτύπησε απευθείας το θύμα ή αν εξοστρακίστηκε.

Η κυνηγός κατείχε άδεια κυνηγιού

Η νεαρή κατείχε άδεια κυνηγιού και δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το La Montagne , η νεαρή γυναίκα είχε ολοκληρώσει την υποχρεωτική στοιχειώδη πρακτική εκπαίδευση. Είχε ξεκινήσει την πρακτική του κυνηγιού συνοδευόμενη από τον πατέρα της, σε ηλικία 15 ετών, πριν πάρει την άδεια στα 16 της.

Η νεαρή κυνηγός τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίθηκε μέχρι το πρωί της Τρίτης. Αντιμετωπίζει κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες – Βίντεο

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες Τα αγριογούρουνα όλο και περισσότερο παρουσιάζονται υπό το φως της ημέρας άλλοτε σε πεδινές κι άλλοτε σε αστικές...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ