spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα κινητοποίηση των Ισπανών κυνηγών - Ζητούν την παραίτηση της υπουργού Περιβάλλοντος

Νέα κινητοποίηση των Ισπανών κυνηγών – Ζητούν την παραίτηση της υπουργού Περιβάλλοντος

|

Οι Ισπανοί κυνηγοί θα συγκεντρωθούν εκ νέου στις 21 Απριλίου για να ζητήσουν την παραίτηση της Τερέζα Ριμπέρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Βασιλικής Ισπανικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας (RFEC) ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί στις 21 Απριλίου στις πόρτες του Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης (MITECO) για να απαιτήσει την απόσυρση της πρότασης για την κήρυξη του ορτυκιού ως «απειλούμενο είδος» της επόμενης Επιτροπής Χλωρίδας και Πανίδας, που θα σήμαινε το τέλος του κυνηγιού τους.

Σε αυτή τη συγκέντρωση, η RFEC και οι αυτόνομες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες θα απαιτήσουν την παραίτηση της υπουργού Teresa Ribera για ό,τι συνεπάγεται αυτή η νέα εσκεμμένη επίθεση στον τομέα του κυνηγιού, αφού με αυτή τη δήλωση το ορτύκι θα έπαυε να είναι κυνηγετικό είδος στη χώρα. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΠΟΔΕ, πρόεδροι και διευθυντές όλων των αυτόνομων κυνηγετικών ομοσπονδιών, καθώς και άλλοι φορείς του κλάδου και κυνηγοί της χώρας.

Κατά τη διεκδίκηση, σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Χλωρίδας και Πανίδας του MITECO στις 22 Απριλίου θα υπενθυμιστεί ότι στο αίτημα SEO-BirdLife στο οποίο θα βασιστεί αυτή η δήλωση, δεν ελήφθη υπόψη ο τομέας κυνηγιού, το Υπουργείο Γεωργίας ούτε η επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα, η Επιστημονική Επιτροπή MITECO έχει παραλείψει εσκεμμένα τα επιστημονικά δεδομένα από τις μελέτες ορτυκιών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ισπανία τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Manuel Gallardo ανέφερε, «με αυτή τη νέα συγκέντρωση θα υπενθυμίσουμε ξανά στην κυβέρνηση της Ισπανίας ότι η πορτοκαλί παλίρροια που βγήκε στους δρόμους στις 20 Μαρτίου για να απαιτήσει τον τερματισμό των πολιτικών κατά του κυνηγιού πρέπει να ακουστεί. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη επίθεση εναντίον του τομέα μας και έτσι θα το αποδείξουμε».

kynigi\-ispania

 

Πηγή: clubcaza

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απέχουν από το κυνήγι οι Ισπανοί ως ένδειξη διαμαρτυρίας – Οι ζημιές από τους αγριόχοιρους θα διογκωθούν

Απέχουν από το κυνήγι οι Ισπανοί ως ένδειξη διαμαρτυρίας - Οι ζημιές από τους αγριόχοιρους θα διογκωθούν Οι Ισπανοί κυνηγοί και ιδιαίτερα οι Καταλανοί έχουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ