spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟυρακοτάγκος κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Nature TTL Photographer of the...

Ουρακοτάγκος κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Nature TTL Photographer of the Year 2021

|

 

Μια συναρπαστική φωτογραφία ενός ουρακοτάγκου με τον ουρανό που αντανακλάται στο νερό έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Nature TTL Photographer of the Year 2021.

Η εικόνα, από τον Καναδό φωτογράφο Thomas Vijayan, ονομάζεται The World is Going Upside Down απέσπασε 8.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο για να κερδίσει το κορυφαίο έπαθλο των 1.500 δολαρίων.

“Η εικόνα του Thomas είναι πραγματικά μοναδική και ξεχώρισε αμέσως στην κριτική επιτροπή”, δήλωσε ο Will Nicholls, ιδρυτής της Nature TTL.

“Η μοναδική προοπτική και σύνθεση σημαίνει ότι προσπαθείτε αμέσως να καταλάβετε τι ακριβώς κοιτάζετε.”

Ο κ. Vijayan πήρε τη φωτογραφία στο Μπόρνεο, όπου επέλεξε ένα δέντρο που βρισκόταν στο νερό για να πάρει μια καλή αντανάκλαση του ουρανού και να δημιουργήσει το ανάποδο αποτέλεσμα.

“Αυτή η εικόνα σημαίνει πολλά για μένα γιατί επί του παρόντος ο πληθυσμός των ουρακοτάγκων μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό”, είπε.

“Τα δέντρα άνω των 1.000 ετών – που αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα για τον πλανήτη μας – κόβονται για φυτεία φοινικέλαιου.

«Ως άνθρωποι έχουμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να αντικαταστήσουμε το λάδι, αλλά οι ουρακοτάγκοι δεν έχουν άλλες επιλογές εκτός από το να χάσουν το σπίτι τους».

Η φωτογραφία του Vijayan κέρδισε επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία Animal Behavior.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ