spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝάξος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράταση απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος

Νάξος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράταση απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Διαμαρτυρία για το «άδικο κλείσιμο» του κυνηγιού αλλά και του ερασιτεχνικού ψαρέματος θα κάνουν την Κυριακή το πρωί οι ερασιτέχνες ψαράδες και οι κυνηγοί της Νάξου.

 

Κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες θα συγκεντρωθούν ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, στην κεντρική πλατεία της παραλίας Νάξου (φωτό) στις 11:00 το πρωί, τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα οι κυνηγοί καλούνται να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μαζί με τα σκυλιά τους.

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: naxostimes

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κυνηγεσία 2024»: 8 πράγματα που αφορούν όσους πρόκειται να επισκεφθούν την έκθεση

«Κυνηγεσία 2024»: 8 πράγματα που αφορούν όσους πρόκειται να επισκεφθούν την έκθεση 1. Εισιτήριο θα βρεις στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου MEC Παιανίας (6 ευρώ)....
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ