spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜία Σούλα, το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης, βρέθηκε τραυματισμένη

Μία Σούλα, το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης, βρέθηκε τραυματισμένη

|

 

Μία Σούλα (Morus bassanus), το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης που συναντάται σπάνια στη χώρα μας, εντοπίστηκε τραυματισμένη στη Θεσσαλονίκη.

 

Το πτηνό βρέθηκε πιασμένο σε δίχτυα ψαρά και δεν μπορούσε να πετάξει. Ο ψαράς το απεγκλώβισε και στη συνέχεια αυτό μεταφέρθηκε στη Δράση για την Άγρια Ζωή.

«Φέρει σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να ξαναπετάξει. Η Σούλα είναι από τα θαλασσοπούλια που σπάνια έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτηση στα social media.

Πρόκειται για ενήλικο αναπαραγωγικό πτηνό, κάτι που κάνει τα μέλη της οργάνωσης να απορούν για το γεγονός ότι βρέθηκε αυτή την εποχή μακριά από τις περιοχές αναπαραγωγής του είδους.

«Φωλιάζει σε αποικίες που δημιουργεί συνήθως σε βραχώδη νησιά και συναντάται κυρίως στον Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και τη Μεσόγειο. Σπάνια όμως έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας», επισημαίνει η Δράση για την Άγρια Ζωή.

Αυτό το είδος τρέφεται με ψάρια τα οποία πιάνει βουτώντας από ψηλά, ενώ με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταδυθεί στη θάλασσα σε βάθη 25-30 μέτρων. Σύμφωνα με την οργάνωση, πρόκειται για τη δεύτερη επιβεβαιωμένη εμφάνιση αυτού του πτηνού στον Θερμαϊκό κόλπο.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί – Βίντεο

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί Αρκούδα εισβάλλει στην αυλή ενός σπιτιού σε χωριό της Ρουμανίας - Τα πρόβατα προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρνιά τους από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ