spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜέγαρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου για την απαγόρευση του...

Μέγαρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου για την απαγόρευση του κυνηγιού

|

 

Με αίτημα την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού λόγω της πανδημίας, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγάρων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

 

Οι κυνηγοί εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την άδικη μεταχείρισή τους εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία ενώ έχει επιτρέψει την άσκηση σε ανοιχτούς χώρους, τον περίπατο, τις επισκέψεις σε βουνά και θάλασσες, εξακολουθεί να τους κρατά μακριά από την εξάσκηση του αθλήματός τους.

“Είναι άδικο αυτό που γίνεται σε βάρος μας. Η δραστηριότητά μας γίνεται στην ύπαιθρο και η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών ασκεί το χόμπι της ατομικά. Πού βλέπουν τον κίνδυνο της μόλυνσης όταν ένας κυνηγός περπατάει μόνος του στην ύπαιθρο;”.

Όπως μας πληροφόρησαν, παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα με το ίδιο αίτημα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι τελικά θα αρθεί η απαγόρευση και θα επιτραπεί το κυνήγι.

Με τους συγκεντρωμένους παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Δάλλας, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι κυνηγοί αισθάνονται αδικημένοι και ζητούν την ανάκληση της απαγόρευσης.

«Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση η οποία έχει ληφθεί για την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού. Είναι άδικο να επιτρέπουν σε τόσο κόσμο να ανεβαίνει στα βουνά και δεν επιτρέπουν σ’ εμάς που είμαστε φυσιολάτρες και η ζωή μας είναι συνυφασμένη με το βουνό και την ύπαιθρο.

Κάνουμε δράσεις περιβαλλοντικές, εμπλουτίζουμε την πανίδα με νέο πληθυσμό, τοποθετούμε δεξαμενές νερού στο δάσος για διευκόλυνση των πυροσβεστών και είμαστε πάντα στο πλάι του Πυροσβεστικού Σώματος με δικά μας μέσα. Ποιος είναι ο λόγος του αποκλεισμού μας; Το κυνήγι δεν αποτελεί πηγή μετάδοσης του κορονοϊού αφού οι περισσότεροι κυνηγοί κυνηγούν μόνοι τους.

Τώρα τα βουνά είναι γεμάτα πεζοπόρους, ποδηλάτες, μηχανόβιους και δεν βλέπουμε το λόγο εμείς να είμαστε αποκλεισμένοι από το φυσικό μας χώρο. Θεωρούμε την απόφαση του αποκλεισμού των κυνηγών απαράδεκτη και ρατσιστική εναντίον μας, μας θεωρούν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε την άρση της απαγόρευσης».

Πηγή: megara.org

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ