spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαγνησία: Οι επιδρομές των λύκων προκαλούν φόβο στους κτηνοτρόφους

Μαγνησία: Οι επιδρομές των λύκων προκαλούν φόβο στους κτηνοτρόφους

|

Μαγνησία: Οι επιδρομές των λύκων προκαλούν φόβο στους κτηνοτρόφους

Με τον τρόμο και την απόγνωση να αποτυπώνεται ολοκάθαρα στο πρόσωπό τους

Kτηνοτρόφοι από πολλές γωνιές της Μαγνησίας εκπέμπουν SOS, καθώς αυξάνονται γεωμετρικά οι απώλειες ζωικού κεφαλαίου στη Μαγνησία, εξαιτίας επιδρομών λύκων που έχουν γίνει «ο φόβος και ο τρόμος» της υπαίθρου.

Κτηνοτρόφοι της περιοχής των Καναλίων, χθες, πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη, καλώντας την Πολιτεία να λάβει μέτρα. Η αύξηση του πληθυσμού λύκων στην περιοχή έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό». Μόλις προχθές αγέλη εννέα λύκων εθεάθη στην περιοχή Κεραμιδίου.

Κτηνοτρόφος του χωριού «πάγωσε» στη θέα τους. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τον κλάδο το τελευταίο διάστημα νιώθουν την… «ανάσα» των λύκων, όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν στο taxydromos.gr, με αρκετούς να μετρούν τα δύο τελευταία χρόνια απώλειες ζώων.

«Τους περιμένουμε με τις καραμπίνες πλέον», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κωνσταντίνος Πανομάτης, τονίζοντας ότι όλοι πλέον απορούν για τη συμπεριφορά τους, μιας και δείχνουν ότι δεν φοβούνται ούτε τα τσομπανόσκυλα.

«Είναι πολύ επικίνδυνοι. Δεν φοβούνται τίποτα. Πεινάνε και κατεβαίνουν ολοένα και πιο χαμηλά για να βρούνε τροφή», περιγράφει με τη σειρά του ο Βασίλης Νικολάου, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αυτόχθονης Γίδας Σκοπέλου που λειτουργεί στα Κανάλια.

Μέσα στα δύο – τρία τελευταία χρόνια οι ζημιές από λύκους στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η ζώνη εξάπλωσης του είδους έχει μετατοπιστεί, ενώ κάθε χρόνο εκατοντάδες κυνηγετικοί και άλλοι σκύλοι κατασπαράσσονται ακόμα και μέσα… στις αυλές των σπιτιών των κατόχων τους.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία Στο μέλλον, οι κυνηγοί στο καντόνι Glarus θα πρέπει να υποστηρίξουν τους θηροφύλακες στη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ