spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ακούσαμε και αυτό: Οι λύκοι θα σώσουν την Ρώµη από τα...

Το ακούσαμε και αυτό: Οι λύκοι θα σώσουν την Ρώµη από τα αγριογούρουνα…

|

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στην Ρώμη: Οι αρμόδιες αρχές θεωρούν πως οι λύκοι θα σώσουν την Ρώµη από τα αγριογούρουνα…

Την ώρα που τα αγριογούρουνα με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους εξελίσσονται σε μείζον ζήτημα για τους πανικοβλημένους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας, κάποιοι πιστεύουν πως η λύση στο πρόβλημα είναι… οι λύκοι!

Ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία αυτά που ακούγονται, λέγονται και γράφονται για τον περιορισμό του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην Ρώμη.

– “Οι πολίτες γίνονται καθημερινά θεατές στις βόλτες που “κόβουν” στα προάστια της Αιώνιας Πόλης χιλιάδες καπριά, αναζητώντας τροφή στους σωρούς σκουπιδιών τρομάζοντάς τους”, ανέφεραν ειδικοί στους “Times” του Λονδίνου.

Το 2021, μία αγέλη αγριογούρουνων περικύκλωσε μία γυναίκα έξω από ένα σουπερμάρκετ και την ανάγκασε να παρατήσει τις σακούλες με τα ψώνια, τα οποία στη συνέχεια… λεηλάτησαν.

Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Εκτός από την αναστάτωση που προκαλούν, τα αγριογούρουνα είναι πηγή ανησυχίας και λόγω της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, η οποία προσβάλλει οικόσιτα και άγρια ζώα και απειλεί την παραγωγή του φημισμένου ιταλικού προσούτο.

Πέρυσι, μάλιστα, η κυβέρνηση απαγόρευσε τα πικνίκ στα πάρκα της πρωτεύουσας και απέσυρε ορισμένους κάδους απορριμμάτων.

Για να περιορίσει τον πληθυσμό των αγριόχοιρων που φτάνει στις παρυφές της πόλης, η δημοτική αρχή της Ρώμης κατασκεύασε φράχτη κατά μήκος του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου της “Αιώνιας Πόλης”.

– “Η ιδέα είναι ότι όλα τα αγριογούρουνα εντός του δακτυλίου θα προσβληθούν και θα πεθάνουν” δήλωσε ο Άνγκελο Φεράρι, επικεφαλής του κυβερνητικού σχεδίου κατά των αγριόχοιρων.

Έξω από τον περιφερειακό, στην περιοχή του Λάτσιο γύρω από την Ρώμη, οι αρχές έδωσαν περισσότερες άδειες στους κυνηγούς αγριόχοιρων και ελπίζουν έτσι να απαλλαγούν από περίπου 50.000 εισβολείς.

Αυτό όμως είναι απίθανο να λύσει οριστικά το πρόβλημα, εκτίμησε ο Μαουρίτσιο Γκουμπιότι, επικεφαλής των πάρκων της Ρώμης.

– “Είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε ερμητικά όλο το μήκος του περιφερειακού” εξήγησε.

Λύκοι αγριογούρουνα και οι ακτιβιστές…

Το σχέδιο των αρχών συναντά εξάλλου αντιδράσεις από ακτιβιστές που διοργανώνουν διαμαρτυρίες και ξηλώνουν τμήματα του συρματοπλέγματος. Από την άλλη, οι αγρότες πραγματοποιούν αντιδιαδηλώσεις απαιτώντας μέτρα κατά των ζώων.

Σε αυτή την χαοτική κατάσταση… κερασάκι στην τούρτα είναι η άποψη του Γκουμπιότι, ότι οι λύκοι εμφανίζονται πλέον στην άκρη της πόλης όπου μπορεί να περιμένουν τους αγριόχοιρους που επιστρέφουν στο δάσος από κατοικημένες περιοχές μετά το τσιμπούσι με τα σκουπίδια.

Δηλαδή, ότι δεν μπορούν να κάνουν οι κυνηγοί για την μείωση του τεράστιου πληθυσμού των αγριόχοιρων, θα το κάνουν οι λύκοι;

Κι εκεί, σηκώνεις ψηλά τα χέρια.

Γιατί, ναι μεν οι λύκοι μπορεί να κυνηγούν κατά συνθήκη αγριογούρουνα, όμως όταν ζητάς από τους κυνηγούς να απαλλάξουν την Ρώμη από 50.000 γουρούνια, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο “ως εδώ και μη παρέκει”, είναι επιεικώς ανόητο να περιμένεις πως την υπόλοιπη δουλειά θα την κάνουν οι λύκοι!

Δείτε επίσης: Μάχη μεταξύ αγριόχοιρων και λύκων – Βίντεο

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώμη: Κοπάδι αγριογούρουνων περνά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης

Ρώμη: Κοπάδι αγριογούρουνων περνά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης Τελευταία στη Ρώμη και την ευρύτερη περιοχή της, η παρουσία των αγριογούρουνων έχει...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ