spot_img
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛαθροθήρας βγήκε για αγριογούρουνα και τραυμάτισε γυναίκα στο Κρυονέρι

Λαθροθήρας βγήκε για αγριογούρουνα και τραυμάτισε γυναίκα στο Κρυονέρι

|

Λαθροθήρας βγήκε για αγριογούρουνα και τραυμάτισε γυναίκα στο Κρυονέρι

Κρυονέρι: Παραλίγο τραγωδία από άνδρα που λαθροκυνηγούσε αγριογούρουνα – Τραυματίστηκε γυναίκα

Κάτοικος στο Κρυονέρι είχε βγει… για κυνήγι χθες αργά το βράδυ στη περιοχή του, αναζητώντας την αγέλη των αγριογούρουνων που κατεβαίνουν μέχρι τον Διόνυσο αναζητώντας τροφή.

Όταν αντελήφθη ότι τα αγριογούρουνα βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από εκείνον έβγαλε την καραμπίνα του και άρχισε να τα καταδιώκει πυροβολώντας προς το μέρος τους. Όμως η απροσεξία του παραλίγο να οδηγήσει σε τραγωδία καθώς από τα σκάγια του όπλου τραυματίστηκε μια γειτόνισσα του που είχε βγει από το σπίτι της για να δει τι συνέβαινε.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη επιτόπου. Πρόλαβε να σκοτώσει ένα αγριογούρονο και να τραυματίσει ακόμη ένα.

Πρέπει να επισημανθεί πως η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια ενώ σε αρκετές περιοχές, τόσο στη Πελοπόννησο, όσο και στη Μακεδονία και Ήπειρο έχει επανειλημμένα ζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επικρατήσει «αναρχία» και ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Η λαθροθηρία είναι καταδικαστέα από τους ίδιους τους κυνηγούς που την πολεμούν αενάως με χρήματα από τη δική τους τσέπη.

Οι λαθροθήρες δεν έχουν καμία θέση στο κόσμο των κυνηγών. Αυτός που λαθροθηρεύει, θα κάνει ότι μπορεί για να διώξει τους κυνηγούς από τις περιοχές που θεωρεί τσιφλίκι του.

Ο λαθροθήρας δεν είναι απαραίτητα κυνηγός, ούτε και χρησιμοποιεί πάντα πυροβόλο όπλο. Ενίοτε η λαθροθηρία γίνεται με θηλιές, με δίχτυα και διάφορες περίτεχνες παγίδες. Αλλά θέμα μας, δεν αποτελεί ο παραδοσιακός και παρωχημένος σήμερα τύπος, που σε αλλοτινές εποχές εξασφάλιζε με αυτές τις μεθόδους το βδομαδιάτικο κρέας της φαμίλιας του.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψαχνά: Συνελήφθη άνδρας για παράνομη θήρα

Ψαχνά: Συνελήφθη άνδρας για παράνομη θήρα μετά από καταδίωξη Έλεγχο διενεργούσε το βράδυ της Παρασκευή 15 Μαρτίου, η υπηρεσία της θηροφυλακής Ψαχνών όταν από υπάλληλο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ