spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚύπρος: Τοποθέτησαν τεχνητές φωλιές για ανθρωποπούλια (VIDEO)

Κύπρος: Τοποθέτησαν τεχνητές φωλιές για ανθρωποπούλια (VIDEO)

|

 

Άρχισε στην Κύπρο η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών για ανθρωποπούλια, στο πλαίσιο προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη για βιολογική καταπολέμηση των τρωκτικών.

 

Κώστας Καδής – Υπουργός Γεωργίας, “Ένα είδος κουκουβάγιας το οποίο έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ζευγάρι με νεοσσούς κάθε βράδυ μπορούν να καταναλώσουν πέραν των 25 τρωκτικών.” 

Η πρώτη εγκατάσταση των εν λόγω φωλιών έγινε στην κοινότητα της Χοιροκοιτίας, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Θήρας και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κύπρου.

Κώστας Καδής – Υπουργός Γεωργίας, “Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πάνω από 400 τεχνητές φωλιές ανθρωποπουλιών, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Δένειας, όπου ήταν μια περιοχή με έντονο πρόβλημα από την παρουσία τρωκτικών, και σήμερα μετα την εγκατάσταση φωλιών  δεν χρησιμοποιείται πλέον ποντικοφάρμακο.”

Ενώ όπως υπογράμμισε, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα τοποθετηθούν άλλες περίπου 100 φωλιές.

Κώστας Καδής – Υπουργός Γεωργίας, “Κυρίως προτιμούνται γεωργικές περιοχές για αντιμετώπιση των τρωκτικών σε καλλιέργειες.
 
Νίκος Κασίνης – Ανώτερος Λειτουργός Θήρας, Θα μπουν και αρκετές άλλες φωλιές μεσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, σε κοιλάδες γεωργικών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας. Με μακροπρόθεσμο στόχο να καλυφθεί ολόκληρη η Κύπρος.

 

 

https://youtu.be/n9G0tPlN3Es

 

 

Πηγή: alphanews.live

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κροκόδειλος πήρε έναν υπνάκο στους τροχούς πολεμικού αεροσκάφους – Βίντεο

Ένας κροκόδειλος αποφάσισε να πάρει τον ύπνο του μπροστά από τους τροχούς πολεμικού αεροσκάφους Ένας τεράστιος κροκόδειλος φάνηκε να αποκοιμιέται στις ρόδες ενός αεροπλάνου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ