spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ θάνατος παραμόνευε μέσα σε εκπαιδευτήριο: Κυνηγός έχασε δύο σκυλιά από φόλες!

Ο θάνατος παραμόνευε μέσα σε εκπαιδευτήριο: Κυνηγός έχασε δύο σκυλιά από φόλες!

|

Κυνηγός έχασε δύο σκυλιά από φόλες!

Εγκληματική αμέλεια ή ανίκητη …βλακεία; Όπως καταγγέλλει κυνηγός έχασε δύο σκυλιά του από φόλες που έφαγαν μέσα σε εκπαιδευτήριο!


Ο ίδιος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, για να βρει το δίκιο του, αλλά και για να μην ζήσει κανείς άλλος τον …εφιάλτη που πέρασε ο ίδιος.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, διαδραματίστηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021, σε εκπαιδευτήριο λαγόσκυλων ομίλου του νομού Τρικάλων.

Θύματα της παρανοϊκής ενέργειας ήταν δυο θηλυκά Μπιγκλ, ηλικίας έξι και εννέα μηνών. Τα νεαρά σκυλιά του τα θρήνησε ο 37χρονος Παναγιώτης Γούτσιος, από την Πατουλιά.

«Είχα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για να βάλω τα δύο κουτάβια στο εκπαιδευτήριο. Πήγα και μπήκα στις 8 το πρωί. Μου άνοιξε ο φύλακας και άφησα τα σκυλιά μου. Τα ακολουθούσα και ξαφνικά τα είδα που είχαν πάει σε ένα σημείο και κάτι έτρωγαν. Πλησίασα και είδα ένα κεσεδάκι. Τηλεφώνησα στον φύλακα που καθόταν έξω και τον ενημέρωσα. Εκείνος μου είπε πως θα επικοινωνούσε με τον πρόεδρο, για να ρωτήσει τι ήταν. Συνέχισα πίσω από τα κουτάβια και ξαφνικά το ένα κουτάβι έπεσε κάτω και το δεύτερο άρχισε να παραπατάει. Εκεί, βρήκα και άλλο ένα κεσεδάκι. Στο μεταξύ, ο φύλακας με ειδοποίησε ότι ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι είχαν τοποθετήσει φόλες, επειδή στο εκπαιδευτήριο έμπαινε μια αλεπού! Τρελάθηκα! Πήρα αγκαλιά τα σκυλάκια και έτρεξα στο αυτοκίνητο. Στο δρόμο ειδοποίησα τον κτηνίατρο, στα Τρίκαλα,  να με περιμένει. Όταν έφτασα ήταν αργά, παρόλο που η απόσταση είναι δέκα χιλιόμετρα. Και τα δυο ήταν νεκρά! Ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι τα σκυλιά μου είχαν δηλητηριαστεί!!!», είναι η επιτομή της περιγραφής του δράματος που έζησε ο κ. Γούτσιος.

Με τα νεκρά σκυλιά του, ο 37χρονος κυνηγός επέστρεψε στο εκπαιδευτήριο και απαίτησε από τον φύλακα: «Πες σ’ αυτόν που της έβαλε να έρθει αμέσως!». Εκείνος υπάκουσε και του τηλεφώνησε.

Κυνηγός έχασε δύο σκυλιά από φόλες

«Ευτυχώς, που καθυστέρησε να έρθει. Είχα ειδοποιήσει και τον αδελφό μου και- στο μεταξύ- είχα κλάψει και ξεσπάσει, ώσπου να φτάσει. Μου είπε πως είχαν βάλει τις φόλες για μια αλεπού που έκανε ζημιές στους λαγούς, επειδή ήταν περίοδος «λοκντάουν». Θα σου βρούμε δυο κουτάβια, πήγε να με καλοπιάσει! Το ίδιο βράδυ πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα κι έκανα καταγγελία. Την άλλη μέρα, ανέβασε την …προσφορά: Θα σου δώσουμε ένα κουτάβι κι ένα χρηματικό ποσό, αλλά μην κάνεις θέμα, επιχείρησε να με δελεάσει να μην μιλήσω. Ίδια, δυστυχώς, ήταν η στάση και στελεχών του συλλόγου, όπου απευθύνθηκα που με συμβούλεψαν να …πνίξω το θέμα», υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης των δύο σκύλων.

Ο ίδιος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Η πρώτη δεν έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα, που θεώρησε ότι τα στοιχεία ήταν ελλιπή, παρά τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου. Η πλευρά του κατηγόρου, άσκησε έφεση και αναμένεται το αποτέλεσμά της, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο.

Κυνηγός έχασε δύο σκυλιά από φόλες

«Αν μου ζητούσαν ταπεινά συγγνώμη, δεν θα έκανα τίποτα. Αλλά, η στάση τους είναι εξοργιστικά προκλητική. Θα φτάσω μέχρι και τον Άρειο Πάγο, για να δικαιωθώ, όχι μόνο για μένα, αλλά για τον κάθε κυνηγό που θα μπορούσε να ήταν στη θέση μου. Δεν είναι για τα χρήματα. Έχω χαρίσει σκυλιά, που τα είχα αγορασμένα πανάκριβα! Το ένα απ’ αυτά που έχασα το είχα κρατήσει από μια σκύλα μου, πολύ καλή η οποία όμως δεν κρατούσε ζωντανά τα μικρά της. Ήταν το μοναδικό που κατόρθωσα να το μεγαλώσω, στα επτά της χρόνια και ψόφησε μέσα στα χέρια μου από φόλα σε εκπαιδευτήριο! Είναι αδιανόητο! Είναι ανήκουστο! Τρελό!», είναι τα λόγια, γεμάτα αγανάκτηση, του 37χρονου κυνηγού, που ένα πρωινό ξεκίνησε ανέμελος για το εκπαιδευτήριο. Εκεί, όμως, παραμόνευε ο θάνατος…
Από την πλευρά του Ομίλου, ο φύλακας Θ. Β., παραδέχτηκε ότι το περιστατικό συνέβη μέσα στο εκπαιδευτήριο, αλλά αρνήθηκε πως οι φόλες τοποθετήθηκαν από κάποιο μέλος τους.

«Πράγματι τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν μέσα στο χώρο. Όμως, τις φόλες κάποιοι πρέπει να τις έριξαν από έξω. Γιατί να το κάνουμε εμείς, αφού το εκπαιδευτήριο το έχουμε για τα μέλη μας. Και στο παρελθόν-όταν δεν ήμουν φύλακας εγώ- είχαμε ανάλογο περιστατικό», ήταν η απάντησή του.

Επιχειρήσαμε να μιλήσουμε  και με τον πρόεδρο του Ομίλου, Ε. Τ., αλλά δεν στάθηκε ικανή η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Πάντως, επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, το kynigesia.gr είναι  ανοικτή να φιλοξενήσει και τη δική του άποψη, αναφορικά με τη θλιβερή υπόθεση, που-ούτως ή άλλως- έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Διαβάστες επίσης: Φόλες – Mέτρα Προστασίας και Αντιμετώπισης

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φόλες θανάτου σκότωσαν τσομπανόσκυλα και αλεπούδες

Φόλες θανάτου σκότωσαν τσομπανόσκυλα και αλεπούδες Ασυνείδητοι σκόρπισαν δηλητηριασμένα δολώματα έξω από μαντρί αιγοπροβάτων στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης Ο κτηνοτρόφος ειδοποίησε την Αστυνομία, περιπολικό της οποίας πήγε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ