spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚυνηγών δρώμενα: Τα εν οίκω και τα εν δήμω

Κυνηγών δρώμενα: Τα εν οίκω και τα εν δήμω

|

Υπάρχουν φορές που συμβαίνουν πράγματα στο χώρο του κυνηγίου που μπορεί να έχουμε διαφορετική άποψη. Άλλωστε δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ένα είναι να έχει άποψη και να την καταθέτει.

Έχουν υπάρξει τέτοιες φορές που κάλλιστα μας δίνεται η δυνατότητα να τις αναρτήσουμε, σχολιάσουμε δημόσια και γιατί όχι, να «μαζέψουμε» και μερικά λάικ ή να γίνουμε αρεστοί σε μερίδα κόσμου. Το ερώτημα είναι: πρέπει όλα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας; Πόσο καλό θα κάνει αυτό στην γενικότερη εικόνα του κυνηγίου;

Μήπως υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορούμε να καταθέσουμε την διαφορετική θέση και άποψη όπου και απαντήσεις να πάρουμε, αλλά παράλληλα να μη δώσουμε την εικόνα προς τα έξω ότι τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα κοκόρια;

Εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε να αντιδράσει, διαμαρτυρηθεί και κάποιες φορές η αντίδραση του να είναι δικαιολογημένη. Παράλληλα όμως δεν θα πρέπει να έχουμε κατά νου και ποιες οι συνέπειες αυτής της αντίδρασης, ειδικά όταν αυτή γίνεται δημόσια . Δεν είναι καθόλου εύκολο να γραφτούν αυτά γιατί θα υπάρξουν και εκείνοι που εύκολα θα κάνουν αναφορά για προσπάθεια φίμωσης ή ακόμα και λογοκρισία. Αν κάτι έχουμε να επιδείξουμε σαν κυνηγετική οικογένεια και αυτό να αποτελεί το δυνατό χαρτί μας είναι η ενότητα.

Προς χάριν αυτής δεν θα κλείσουμε το στόμα και τα μάτια μας στα όποια «στραβά» συμβούν. Ωστόσο θα πρέπει η όποια αντίδραση, αντίσταση, διαμαρτυρία να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα την γενικότερη εικόνα του κυνηγίου και το μέλλον του.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει επιλογή το τι πρέπει να βγαίνει προς τα έξω και το τι όχι, όπως επίσης αρκετά δύσκολο να υπάρξει διασταύρωση και τεκμηρίωση για αυτά που ανά καιρούς καταγγέλλονται. Δικό μας ρόλος δεν είναι να λογοκρίνουμε ή να επιλεγούμε το τί πρέπει να βγει προς τα έξω. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους πριν δημοσιεύσουμε το οτιδήποτε.

 

Ορισμένες φορές για το λόγο αυτό βρισκόμαστε και υπόλογοι απέναντι στα πυρά κάποιων που μπορεί να μας χαρακτηρίζουν παπαγαλάκια, κολλητούς, χρηματιζόμενους κ.α . Για εμάς θα ήταν ευκολότερο και ίσως και πιο προσοδοφόρο το να παίρνουμε την όποια αντίδραση, θέση, άποψη, καταγγελία και να την δημοσιεύουμε. Ωστόσο αυτό δεν είναι το σωστό.

Σαφέστατα και θα δημοσιεύαμε μια καταγγελία ότι κάποιος έστειλε επιστολή στους αρμόδιους με την καταγγελία, διαμαρτυρία, διαφωνία του αλλά ποτέ δεν πήρε απάντηση. Πόσο σοφό και ωφέλιμο είναι όμως να δημοσιεύσουμε αρχικά εμείς την επιστολή και να περιμένουμε την απάντηση δημόσια;

Κάποια πράγματα μπορούν να λυθούν χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνουν εν δήμω. Κάλλιστα μπορούν να λυθούν εν οίκω. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά που δημοσιεύονται δεν τα διαβάζουν μόνο κυνηγοί. Δυστυχώς υπάρχουν και καλοθελητές από την απέναντι όχθη του ποταμού που τα μετατρέπουν σε όπλα για να μας πολεμήσουν. Θεωρείται λογικό από την πλευρά μας να έχουμε συμμετοχή σε κάτι τέτοιο την στιγμή που θα πρέπει πρώτα από όλα να εξετάσουμε στο σύνολο το θέμα και ανάλογα να πράξουμε.

Οι αράδες αυτές που γράφτηκαν δεν αποτελούν εξομολόγηση ούτε δικαιολογία. Ο καθένας έχει την δυνατότητα να τις κρίνει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συζητήσεις μας αφορούν πάνω σε αυτό το θέμα. Για το τι πρέπει να δημοσιεύσουμε και το τί δεν πρέπει εις ό,τι έχει να κάνει με καταγγελίες, θέσεις, απόψεις και διαφωνίες που λαμβάνουμε σε μορφή επιστολών ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν συμφωνούμε όλοι πάντα στο τι πρέπει και στο τι δεν πρέπει.

Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι το γεγονός ότι προσπαθούμε να δούμε συνολικά το όλο θέμα και όχι σαν μια ευκαιρία για να γίνουμε αρεστοί ή μη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στις δυο των περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ