spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚυνήγι Αγριόχοιρου: Τί πραγματικά ισχύει...

Κυνήγι Αγριόχοιρου: Τί πραγματικά ισχύει…

|

 

Επειδή πολλοί είναι οι κυνηγοί και εύλογα αναρωτιούνται τί ισχύει τελικά για το κυνήγι του αγριόχοιρου μετά τις νέες εξελίξεις, ας ερμηνεύσουμε τα πράγματα απλά και κατανοητά.

Eίναι γεγονός πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπέγραψε την παράταση της θήρας του αγριόχοιρου έως τις 28 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει πως οι κυνηγοί εφεξής μπορούν να κυνηγήσουν τον αγριόχοιρο με σκύλους δίωξης τις ημέρες Τετάρτη – Σαββατοκύριακο, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Όμως, στον αντίποδα η μετακίνηση δεν έχει επιτραπεί για το σκοπό της θήρας, εκτός του αγριόχοιρου εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Με λίγα λόγια, οι κυνηγοί μπορούν να κυνηγήσουν τον αγριόχοιρο σε όλη την Ελλάδα τις επιτρεπόμενες ημέρες και περιοχές δίχως να τίθεται κανένα θέμα παραβάσεως περί της θήρας του. Κανένας υπάλληλος δασικής υπηρεσίας ή της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων δεν μπορεί να βεβαιώσει παράβαση επί αυτού (εντός του νομικού πλαισίου), αλλά μπορεί να τους βεβαιωθεί παράβαση από την αστυνομία για άσκοπη μετακίνηση. Ότι ίσχυε λοιπόν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Εκτός και αν από την 1 Φεβρουαρίου (που ισχύει η παρούσα ΚΥΑ – Κοινή Υπουργική Απόφαση) αλλάξει κάτι σχετικά με την μετακίνηση όπου και αναμένουμε να ανακοινωθεί. 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί – Βίντεο

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί Αρκούδα εισβάλλει στην αυλή ενός σπιτιού σε χωριό της Ρουμανίας - Τα πρόβατα προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρνιά τους από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ