spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας: Όχι στις υποχρεωτικές στειρώσεις όλων των ζώων!

Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας: Όχι στις υποχρεωτικές στειρώσεις όλων των ζώων!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Την αντίθεση του σε άρθρα του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, εκφράζει με δελτίο Τύπου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας.

 

Οι κυνηγοί εκφράζουν την αντίθεσή τους ειδικά στα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων αρσενικών και θηλυκών ζώων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής.

 

«Είναι σαφές ότι εμπεριέχουν διακρίσεις και σκοπιμότητες που ευθέως στρέφονται κατά του κόσμου των κυνηγών», σημειώνει ο ΚΣΛ, που χαρακτηρίζει κακοποίηση και βαναυσότητα τον αναγκαστικό και προληπτικό ακρωτηριασμό των ζώων που αποτελεί επώδυνη επέμβαση στη φύση και στη φυσιολογία του ζώου.

«Είναι ένας τρόπος στον οποίο αναγκαστικά καταφεύγουμε ως ανθρώπινη κοινωνία για να προστατεύσουμε και να διαχειριστούμε αδέσποτα ζώα, αλλά ηθικά και νομικά δεν έχει καμία θέση στα ζώα που συντηρούμε ως μέλη των οικογενειών μας.  Κανένας νόμος δεν μπορεί να προσβάλει προληπτικά το δικαίωμα του ευσυνείδητου πολίτη – ιδιοκτήτη να κατέχει ένα υγιές και όχι ακρωτηριασμένο ζώο», υποστηρίζουν οι κυνηγοί  και τονίζουν ότι τα μέλη της κυνηγετικής κοινότητας, όλοι τσιπάρουν τα σκυλιά τους και ταυτοποιούν τις γέννες με την έκδοση πιστοποιητικών pedigree, που τις καθιστούν  πλήρως ελεγχόμενες.

«Ο Σύλλογός μας, απέστειλε σε όλα τα μέλη του, ένα κείμενο με SMS, με το οποίο τα παροτρύνει, ώστε άμεσα να τοποθετηθούν ενάντια στις υποχρεωτικές στειρώσεις όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, ενάντια στην επικείμενη γενοκτονία των ελληνικών αυτόχθονων φυλών και των κυνηγετικών μας σκύλων. Καλούμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ όλα τα μέλη μας και τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν την πραγματική ευζωία των ζώων τους να σχολιάσουν ΟΛΟΙ στη δημόσια διαβούλευση με ένα ηχηρό ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ», καταλήγει το δελτίο τύπου.

Σημειώνουμε ότι η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης – Βίντεο

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης Οι λύκοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σημείο που αποτελεί και αντικείμενο συζήτησης της κομισιόν....
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ