spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης: Η κυνηγετική περίοδος έληξε στις 28 Φεβρουαρίου!

Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης: Η κυνηγετική περίοδος έληξε στις 28 Φεβρουαρίου!

|

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης για την παράταση της θήρας του αγριόχοιρου μέχρι 31/3:

 

«Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τη νέα παράταση της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου σε όλη την επικράτεια έως και τις 31 Μαρτίου 2021.

Συνάδελφοι, η κυνηγετική περίοδος έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Τα όπλα λύθηκαν, συντηρήθηκαν, αποθηκεύτηκαν και θα ξαναβγούν την 20η Αυγούστου (καλώς εχόντων των πραγμάτων).

Οποιαδήποτε ενέργεια στο πλαίσιο διαχείρισης του πληθυσμού του αγριόχοιρου κριθεί αναγκαία, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου και των Δασικών Αρχών όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος. Τους επόμενους έξι μήνες η φύση ξεκουράζεται. Γεννάει για να μας δώσει ξανά τους καρπούς της.

Το διοικητικό προσωπικό του Υπουργείου λαμβάνει αποφάσεις εξαιρετικά αντικρουόμενες με την ισχύουσα νομοθεσία που ευλόγως προκαλούν σύγχυση.

Στην προσπάθεια της η πολιτεία να αποτρέψει την είσοδο της Αφρικανικής Πανώλης στη χώρα και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για το ζωικό κεφάλαιο και την εθνική οικονομία, παραβλέπει σημαντικές έννοιες όπως «Διαχείριση Οικοσυστημάτων».

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι

α. Απαγορεύεται η μετακίνηση για άσκηση θήρας και στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 500€ και στέρηση αδείας για 3 χρόνια.
β. Η χρήση σκύλου δίωξης για το κυνήγι του αγριόχοιρου επιτρέπεται μόνο στη Θράκη.
γ. Το υποχρεωτικό από το νόμο για την διεξαγωγή θήρας ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έληγε στις 28 Φεβρουαρίου, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες εάν θα παραμείνει σε ισχύ λόγω παράτασης ή όχι.

Αυτή την εποχή λοιπόν ασχολούμαστε με την εκγύμναση των νεαρών μας ζώων και μόνο. Έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά για τυχόν παραβάσεις του Δασικού Κώδικα και για οτιδήποτε ενημερώνουμε τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης»

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ