spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚΣ Κρεστένων: «Θα σεβαστούμε τον νόμο, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε»

ΚΣ Κρεστένων: «Θα σεβαστούμε τον νόμο, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε»

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

«Θα σεβαστούμε τον νόμο αλλά θα προσπαθήσουμε θεσμικά και τεκμηριωμένα να τον αλλάξουμε». Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το νόημα των δηλώσεων που έκαναν προχθές το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων οι εκπρόσωποι της κυνηγών της νότιας Ηλείας με αφορμή την απαγόρευση θήρας από το δασαρχείο Ολυμπίας σε συγκεκριμένες περιοχές του δάσους της Στροφυλιάς στον Κυπαρισσιακό Κόλπο («Αμμοθίνες και Παράκτια ζώνη», «Σταθεροποιημένες θίνες και εκτάσεις με Δασική βλάστηση»).

 

Ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και μέλος του ΔΣ της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ), Άλκης Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι ο κυνηγετικός κόσμος θα σεβαστεί απόλυτα τη νομοθεσία, σημειώνοντας όμως ότι ήδη έχει δρομολογήσει πρωτοβουλίες για την αναθεώρησή της μέσα από νόμιμες διαδικασίες.

«Οι κυνηγοί δεν είναι εχθροί αλλά προστάτες πραγματικοί του περιβάλλοντος. Είναι οι πρώτοι που έκαναν αναδάσωση μετά τις πυρκαγιές του 2007. Το κυνήγι είναι αποδεδειγμένα συμβατή δραστηριότητα με το περιβάλλον, σύμφωνα με την κυνηγετική νομοθεσία και επιτρέπεται ακόμα και σε περιοχές NATURA. Ως ομοσπονδία και ως σύλλογοι, θα κάνουμε επαφές με όλους τους τοπικούς εκπροσώπους και φορείς του νομού και θα ζητήσουμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Επειδή με εντολή της ΕΕ ξεκινούν καινούριες περιβαλλοντικές μελέτες σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, εμείς θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση στη διαβούλευση, η οποία θα αποδεικνύει ότι αδίκως απαγορεύεται το κυνήγι σε αυτήν την περιοχή», ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι ο νόμος είναι πλήρως σεβαστός και ότι δεν πρέπει επ΄ ουδενί λόγω να στοχοποιηθεί κάποιος.
«Έχουμε ζητήσει επαφή με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ταγαρά, έχουμε φάκελο με στοιχεία από το 2013 στην ΚΣΕ και είμαι αισιόδοξος ότι με τη στοιχειοθέτηση των απόψεών μας θα έχουμε και θετικό αποτέλεσμα. Καταλαβαίνω το άδικο που νιώθουν οι κυνηγοί, όμως είμαστε νομοταγείς και σεβόμαστε τις αποφάσεις του κράτους.

Ο πρόεδρος του ΚΣ Πύργου, Γιάννης Αντωνόπουλος, ανέφερε πως η διορθωτική απόφαση του δασαρχείου, κατόπιν όχλησης από τον φορέα διαχείρισης της περιοχής, απαγορεύει τη σε τμήμα του δάσους Στροφυλιάς, όπου υπάρχει άμμος και πεύκα. «Ενώ μέχρι πρότινος κυνηγούσαμε κυρίως τρυγόνια μέσα στα πεύκα, τώρα αυτό απαγορεύεται λόγω των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος, που καταργούν την προηγούμενη απόφαση Τσιρώνη. Εμείς ως σύλλογος ενημερώνουμε τους κυνηγούς πού   ακριβώς επιτρέπεται το κυνήγι και θα φροντίσουμε να γίνουν μελέτες και να τροποποιηθεί το ΠΔ, κάτι που έχει πει και η κυβέρνηση. Αυτό θα απαιτήσει χρόνο, για αυτό έχουμε συνεννοηθεί με την Γ’ ΚΟΠ για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αρθεί η απόφαση», είπε.

paralia\-kaiafas1

Αιχμές για τη στάση της πολιτείας προς τους κυνηγούς

Ο πρόεδρος του ΚΣ Ζαχάρως, Αργύρης Αντωνόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη των προτάσεων της κυνηγετικής κοινότητα κατά τη διαδικασία κατάρτισης του ΠΔ, τονίζοντας ότι οι σύλλογοι είναι εκτεθειμένοι απέναντι στα μέλη τους. «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ακυρώθηκαν οι προτάσεις και τώρα τρέχουμε τελευταία στιγμή να ενημερώσουμε τους κυνηγού μας. Εμείς σεβόμαστε τον νόμο και θα προσπαθήσουμε μελλοντικά να το αλλάξουμε με νόμιμα μέσα», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΚΣ Κρεστένων, Γιώργος Ασημακόπουλος επισήμανε ότι οι κυνηγοί σέβονται τη νομοθεσία και πρόσθεσε πως δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ανέφικτο να τροποποιηθεί το ΠΔ σε βάθος χρόνου. Ο αντιπρόεδρος του ίδιου συλλόγου, Παν. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι θα μπουν και πινακίδες ενημέρωσης των κυνηγών.

Ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Ανδρίτσαινας και μέλος του ΔΣ της Γ’ΚΟΠ, Σπύρος Αναστασόπουλος, άφησε αιχμές για τη στάση της πολιτείας προς τους κυνηγούς, αλλά και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα. «Έγινε χωρίς μελέτη και άφησαν εκτός την κυνηγετική κοινότητα δεν μας ζήτησαν την άποψή μας. Δηλαδή για όλα φταίει ο κυνηγός; Επέλεξαν να κάνουν ΠΔ για να μην έχουν πολιτικό κόστος. Ως ομοσπονδία είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε να κάνουμε μελέτες και να αποδείξουμε τι γίνεται και τι χρειάζεται», ανέφερε προσθέτοντας ότι μαζί με την ΚΣΕ θα συναντηθούν με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ταγαρά.

Ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Ολυμπίας, Γιάννης Αρέστης, δήλωσε ότι οι κυνηγοί είναι οι φύλακες του περιβάλλοντος και καταβάλλουν μεγάλα ποσά για την προστασία τους, καταλογίζοντας στην πολιτεία λανθασμένη στάση. «Οι κυνηγοί φροντίζουν και προφυλάσσουν το περιβάλλον. Πληρώνουν θηροφυλακή, εισφέρουν χρήματα στο Πράσινο Ταμείο και η πολιτεία όχι μόνο δεν μας ζητά την άποψή μας αλλά μοιράζει ό,τι πληρώνουμε στις ΜΚΟ. Να σκεφτούν πως αν σταματήσει το κυνήγι, θα χαθούν πολλά έσοδα για το κράτος και θα ερημώσει πλήρως η ύπαιθρος. Εμείς σεβόμαστε τους νόμους και θα αγωνιστούμε να τους αλλάξουμε», ανέφερε.

 

Πηγή: proini.news

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρανιδίου, αφουγκραζόμενοι τα τεράστια...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ